Falafel: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
(Created page with '{{Opskrifter}} ====Ingredienser==== * 300 g kikærter udblødt i ca 12 timer * 100 g hestebønner (foul) fås på dåse * 3 skiver toast / hvidt brød opblødt i vand * 1-2 spsk …')
 
No edit summary
 
(7 intermediate revisions by the same user not shown)
Line 1: Line 1:
{{Opskrifter}}
{{Opskrifter}}
====Ingredienser====
====Ingredienser====
* 300 g kikærter udblødt i ca 12 timer
=====Falafler=====
* 100 g hestebønner (foul) fås på dåse
* 300 g kikærter udblødt i ca. 12 timer (svarer til 600 g når de er udblødt)
* 3 skiver toast / hvidt brød opblødt i vand
* 100 g hestebønner (favabønner, foul) udblødt i ca. 12 timer (kan også fås på dåse)
* 1-2 spsk falafelkrydderi - blandings krydderi (koriander, spidskommen, kanel, allehånde, muskatnød, peber)
* 6 fed hvidløg
* 1 lille bundt friske koriander
* 2 løg
* salt
* 2 stilk bladselleri
* peber
* evt 1 bundt persille
* 1 tsk bordsalt
* 4 spsk hvedemel
* 1-2 spsk falafel krydderi - blandings krydderi (koriander, spidskommen, kanel, allehånde, muskatnød, peber)
* 2 tsk salt
* cayenne peber
* 2 tsk bagepulver
* 1 l vindruekerneolie til stegning
* 1 l vindruekerneolie til stegning
=====Tilbehør=====
* pitabrød
* hvid salatdressing
* salat
* rødløg
* agurk
* peberfrugt
* tomat


====Fremgangsmåde====
====Fremgangsmåde====
Kom kikærter, hestebønner, falafelkrydderi, fint snittede koriander, ½ snittet chili, hvidløg og det opblødte brød i en foodprocessor og blend det sammen.<br>
Hak bønner, løg, blegselleri, persille og kikærter i en kødhakker, eller blend det i en foodprocessor.<br>
Tilsæt undervejs lidt vand for at opnå den rette konsistens. Blandingen skal være ensartet, uden på nogen måde at være flydende.<br>
Kom resten af ingredienserne undtagen olien i og bland det det sammen, evt. med en smule vand, så det får den rigtige konsistens.<br>
Smag den til med salt og peber.<br>
Blandingen skal være ensartet, uden på nogen måde at være flydende.<br>
I en dyb gryde, opvarmes olien til max 160º grader.<br>
Smag den til med salt og cayenne peber.<br>
Form falafel mellem en spiseske og hånden, og sænk nogle stk ned i olien ad gangen, og steg dem gyldne.<br>
Lad blandingen hvile en halv times tid inden det steges.<br>
Tag dem op og læg dem på fedtsugende papir.<br>
I en dyb gryde, opvarmes olien. Når olien syder omkring en tændstik er olie klar.<br>
Form falafel mellem en spiseske og hånden, sænk nogle stykker ned i olien ad gangen, og steg dem gyldne.<br>
Tag falafel kuglerne op efterhånden som de bliver gyldne og læg dem på et fad.<br>
Server falaflerne varme med pitabrød, dressing og et stort fad med fintsnittet salat, rødløg, agurk, peberfrugt og tomat.<br>


<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Latest revision as of 06:26, 13 March 2013

Ingredienser

Falafler
  • 300 g kikærter udblødt i ca. 12 timer (svarer til 600 g når de er udblødt)
  • 100 g hestebønner (favabønner, foul) udblødt i ca. 12 timer (kan også fås på dåse)
  • 6 fed hvidløg
  • 2 løg
  • 2 stilk bladselleri
  • evt 1 bundt persille
  • 1 tsk bordsalt
  • 4 spsk hvedemel
  • 1-2 spsk falafel krydderi - blandings krydderi (koriander, spidskommen, kanel, allehånde, muskatnød, peber)
  • 2 tsk salt
  • cayenne peber
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 l vindruekerneolie til stegning
Tilbehør
  • pitabrød
  • hvid salatdressing
  • salat
  • rødløg
  • agurk
  • peberfrugt
  • tomat

Fremgangsmåde

Hak bønner, løg, blegselleri, persille og kikærter i en kødhakker, eller blend det i en foodprocessor.
Kom resten af ingredienserne undtagen olien i og bland det det sammen, evt. med en smule vand, så det får den rigtige konsistens.
Blandingen skal være ensartet, uden på nogen måde at være flydende.
Smag den til med salt og cayenne peber.
Lad blandingen hvile en halv times tid inden det steges.
I en dyb gryde, opvarmes olien. Når olien syder omkring en tændstik er olie klar.
Form falafel mellem en spiseske og hånden, sænk nogle stykker ned i olien ad gangen, og steg dem gyldne.
Tag falafel kuglerne op efterhånden som de bliver gyldne og læg dem på et fad.
Server falaflerne varme med pitabrød, dressing og et stort fad med fintsnittet salat, rødløg, agurk, peberfrugt og tomat.

<google>DANSK</google>

id=siteTree