Falafel: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
Line 4: Line 4:
* 300 g kikærter udblødt i ca 12 timer (svarer til 600 g når de er udblødt)
* 300 g kikærter udblødt i ca 12 timer (svarer til 600 g når de er udblødt)
* 100 g hestebønner (foul) fås på dåse
* 100 g hestebønner (foul) fås på dåse
* 4 fed hvidløg
* 6 fed hvidløg
* 2 løg
* 2 løg
* 2 stilk bladselleri
* 2 stilk bladselleri
* evt 1 bundt persille
* 1 tsk bordsalt
* 1 tsk bordsalt
* 4 spsk hvedemel
* 4 spsk hvedemel

Revision as of 05:59, 13 March 2013

Ingredienser

Falafler
  • 300 g kikærter udblødt i ca 12 timer (svarer til 600 g når de er udblødt)
  • 100 g hestebønner (foul) fås på dåse
  • 6 fed hvidløg
  • 2 løg
  • 2 stilk bladselleri
  • evt 1 bundt persille
  • 1 tsk bordsalt
  • 4 spsk hvedemel
  • 1-2 spsk falafel krydderi - blandings krydderi (koriander, spidskommen, kanel, allehånde, muskatnød, peber)
  • 2 tsk salt
  • 1 l vindruekerneolie til stegning
Tilbehør
  • pitabrød
  • hvid salatdressing
  • salat
  • rødløg
  • agurk
  • peberfrugt
  • tomat

Fremgangsmåde

Kom alle ingredienserne undtagen olien i en foodprocessor og blend det sammen.
Tilsæt evt. lidt vand undervejs for at opnå den rette konsistens.
Blandingen skal være ensartet, uden på nogen måde at være flydende.
Smag den til med salt og peber.
I en dyb gryde, opvarmes olien. Når olien syder omkring en tændstik er olie klar.
Form falafel mellem en spiseske og hånden, sænk nogle stykker ned i olien ad gangen, og steg dem gyldne.
Tag falafelkuglerne op efterhånden som de bliver gyldne og læg dem på et fad.
Server falaflerne varme med pitabrød, dressing og et stort fad med fintsnittet salat, rødløg, agurk, peberfrugt og tomat.

<google>DANSK</google>

id=siteTree