Durum brød

From Yggenyk
Revision as of 09:58, 6 August 2011 by WikiSysop (talk | contribs) (Created page with '{{Bagværk}} ====Ingredienser==== * 500 g Durummel * 3 dl lunkent vand * 10 g gær * 3 tsk salt ====Fremgangsmåde==== Gæren røres ud i det lunkne vand sammen med saltet.<br> …')
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

Ingredienser

  • 500 g Durummel
  • 3 dl lunkent vand
  • 10 g gær
  • 3 tsk salt

Fremgangsmåde

Gæren røres ud i det lunkne vand sammen med saltet.
Melet kommes i, og det hele æltes sammen til dejen er glat. (ca. 5 min i en røremaskine, ikke længere, så bliver dejen klistret)
Lad brødet hæve tildækket i 40 min - 1½ time.
Det kan også hæve i køleskab til dagen efter, eller man kan gemme noget af dejen i køleskab, f.eks. til pizza dagen efter.
Brødet formes, som boller eller brød, og hæver tildækket i ca. 40 min - 1 time.
Rids brødet på langs med en kniv, og pensles med vand.

Bages bages ved 180º varmluft i ca. 25-30 minutter til det har en sprød skorpe, brød lidt længere end boller.

<google>DANSK</google>

id=siteTree