Durum brød: Difference between revisions
Jump to navigation
Jump to search
(2 intermediate revisions by the same user not shown) | |||
Line 3: | Line 3: | ||
* 500 g Durummel | * 500 g Durummel | ||
* 3 dl lunkent vand | * 3 dl lunkent vand | ||
* | * 15 g gær | ||
* 3 tsk salt | * 3 tsk salt | ||
====Fremgangsmåde==== | ====Fremgangsmåde==== | ||
Gæren røres ud i det lunkne vand sammen med saltet.<br> | Gæren røres ud i det lunkne vand sammen med saltet.<br> | ||
Melet kommes i, og det hele æltes sammen til dejen er glat. (ca. 5 min i en røremaskine, ikke længere, så bliver dejen klistret)<br> | Melet kommes i, og det hele æltes sammen, til dejen er glat. (ca. 5 min i en røremaskine, ikke længere, så bliver dejen klistret)<br> | ||
Lad brødet hæve tildækket i 40 min - 1½ time.<br> | Lad brødet hæve tildækket i 40 min - 1½ time.<br> | ||
Det kan også hæve i køleskab til dagen efter, eller man kan gemme noget af dejen i køleskab, f.eks. til pizza dagen efter.<br> | Det kan også hæve i køleskab til dagen efter, eller man kan gemme noget af dejen i køleskab, f.eks. til pizza dagen efter.<br> | ||
Line 14: | Line 14: | ||
Rids brødet på langs med en kniv, og pensles med vand.<br> | Rids brødet på langs med en kniv, og pensles med vand.<br> | ||
Bages bages ved 180º varmluft i ca. 30 - | Bages bages ved 180º varmluft i ca. 30 - 45 minutter til det har en sprød skorpe, brød lidt længere end boller. | ||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Latest revision as of 11:33, 6 August 2011
Ingredienser
- 500 g Durummel
- 3 dl lunkent vand
- 15 g gær
- 3 tsk salt
Fremgangsmåde
Gæren røres ud i det lunkne vand sammen med saltet.
Melet kommes i, og det hele æltes sammen, til dejen er glat. (ca. 5 min i en røremaskine, ikke længere, så bliver dejen klistret)
Lad brødet hæve tildækket i 40 min - 1½ time.
Det kan også hæve i køleskab til dagen efter, eller man kan gemme noget af dejen i køleskab, f.eks. til pizza dagen efter.
Brødet formes, som boller eller brød, og hæver tildækket i ca. 40 min - 1 time.
Rids brødet på langs med en kniv, og pensles med vand.
Bages bages ved 180º varmluft i ca. 30 - 45 minutter til det har en sprød skorpe, brød lidt længere end boller.
<google>DANSK</google>