Cordon Bleu

From Yggenyk
Revision as of 16:39, 26 June 2011 by WikiSysop (talk | contribs) (Created page with '{{Opskrifter}} Fra fransk cordon bleu 'blå bånd', oprindelig brugt om ridder af den franske helligåndsorden stiftet 1578, hvis orden var ophængt i et blåt bånd; siden også…')
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

Fra fransk cordon bleu 'blå bånd', oprindelig brugt om ridder af den franske helligåndsorden stiftet 1578, hvis orden var ophængt i et blåt bånd; siden også betegnelse for en fremragende kvindelig kok med tanke på det blå forklædebånd og endelig anvendt om fremragende ting i almindelighed.

Ingredienser

  • 4 pæne skiver kalve-inderlår (Wienerschnitzel)
  • 4 skiver kogt røget skinke
  • 4 skiver ost
  • sennep
  • salt
  • peber
  • smør
  • olie

Fremgangsmåde

Hvis skiverne er tykke kan man skære en lomme i dem, ellers bankes de forsigtigt flade så de kan foldes sammen om ost, sennep og skinke.
Luk dem pænt sammen med kødnåle. Krydr med salt og peber og steg dem 1½ min på hver side, i en blanding af smør og olie.

<google>DANSK</google>

id=siteTree