Coq au vin: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
No edit summary
 
(4 intermediate revisions by the same user not shown)
Line 1: Line 1:
{{Opskrifter}}
{{Hovedretter}}
[[Image:Coq au vin.jpg|right|400px]]
[[Image:Coq au vin.jpg|right|450px]]
====Ingredienser====
====Ingredienser====
* 4-5 stykker kyllingelår med ryg eller 1 stor hane eller kylling
* 4-5 stykker kyllingelår med ryg eller 1 stor hane eller kylling
Line 8: Line 8:
* 250 g skalotteløg
* 250 g skalotteløg
* ½ liter rødvin
* ½ liter rødvin
* 2 lauerbærblade
* 2 laurbærblade
* 3 fed hakket hvidløg
* 3 fed hakket hvidløg
* 2 kviste rosmarin
* 2 kviste rosmarin
Line 25: Line 25:
Tag baconen op af gryden og brun løgene.<br>
Tag baconen op af gryden og brun løgene.<br>
Tag løgene op, og brun kyllingekødet.<br>
Tag løgene op, og brun kyllingekødet.<br>
Kom rødvin, bacon, hvidløg, rosmarin, timian og lauerbærblade i gryden.<br>
Kom rødvin, bacon, hvidløg, rosmarin, timian og laurbærblade i gryden.<br>
Lad kyllingen simre til den er mør (50-60 min).<br>
Lad kyllingen simre til den er mør (50-60 min).<br>
Rens champignon og skær dem i skiver.<br>
Rens champignon og skær dem i skiver.<br>
Line 32: Line 32:
Kom kødstykkerne i et fad, hæld sovsen over (fjern stilkene fra krydderurterne), drys med champignon.<br>
Kom kødstykkerne i et fad, hæld sovsen over (fjern stilkene fra krydderurterne), drys med champignon.<br>
Sæt fadet i ovnen ved 150º varmluft i ca. 10 min.<br>
Sæt fadet i ovnen ved 150º varmluft i ca. 10 min.<br>


Serveres med ris, eller kartoffelmos.<br>  
Serveres med ris, eller kartoffelmos.<br>  
<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Latest revision as of 03:42, 23 December 2016

Coq au vin.jpg

Ingredienser

  • 4-5 stykker kyllingelår med ryg eller 1 stor hane eller kylling
  • 75 g bacon (4 skiver)
  • 10 g smør
  • 1 spsk olie
  • 250 g skalotteløg
  • ½ liter rødvin
  • 2 laurbærblade
  • 3 fed hakket hvidløg
  • 2 kviste rosmarin
  • 1 dusk timian
  • salt
  • peber
  • 2 tsk maizena mel til jævning
  • 250 g champignon
  • 10 g smør

Fremgangsmåde

Hvis man bruger kyllingelår med ryg, klippes det yderste benede stykke af lårene af, hvis man bruger hel kylling, deles kyllingen i portions stykker.
Kødet krydres med salt og groftkværnet peber.
Skær bacon i mindre stykker og rist det i en stegegryde.
Pil skalotteløgene mens baconen steger.
Tag baconen op af gryden og brun løgene.
Tag løgene op, og brun kyllingekødet.
Kom rødvin, bacon, hvidløg, rosmarin, timian og laurbærblade i gryden.
Lad kyllingen simre til den er mør (50-60 min).
Rens champignon og skær dem i skiver.
Rist champignonerne i smør mens kyllingen simrer.
Når kyllingen er ved at være mør kommes skalotteløg i, og retten simrer videre i 5 min.
Kom kødstykkerne i et fad, hæld sovsen over (fjern stilkene fra krydderurterne), drys med champignon.
Sæt fadet i ovnen ved 150º varmluft i ca. 10 min.


Serveres med ris, eller kartoffelmos.
<google>DANSK</google>

id=siteTree