Chili con carne: Difference between revisions
Line 26: | Line 26: | ||
Tag stilken af de røde chili og hak dem med kerner. Chiliens kendemærke - det stærke capsaicinet - sidder i hhv. frøene og hinderne/væggene.<br> | Tag stilken af de røde chili og hak dem med kerner. Chiliens kendemærke - det stærke capsaicinet - sidder i hhv. frøene og hinderne/væggene.<br> | ||
Smelt fedtet (eller opvarm olien) i en stor stegegryde.<br> | |||
Brun kødet af flere omgange i mindre portioner, først det udskårne, og derefter det hakkede.<br> | Brun kødet af flere omgange i mindre portioner, først det udskårne, og derefter det hakkede.<br> | ||
Det er vigtigt at kødet brunes ordentligt, for det giver smag til retten.<br> | Det er vigtigt at kødet brunes ordentligt, for det giver smag til retten.<br> |
Revision as of 09:37, 10 August 2012
Ingredienser
- 1½ kg hakket oksekød
- 1 kg magert oksekød skåret i tern på ca. 1 ½ -2 cm.
- svinefedt eller olie
- 3 store løg, hakkede
- 8 fed hvidløg, hakkede
- 4 spsk chilipulver eller efter smag
- 3 spsk hakket rød chili
- 2-3 ancho chili udblødte i vand (Santa Maria har en Chili Pepper Ancho Style som pulver)
- 2-3 spsk oregano
- 2-3 spsk spidskommen
- 2 spsk brun farin
- 1 liter oksebouillon (evt. mere)
- 2 dåser flåede tomater
- 100 g tomatpuré
- 500 g pintobønner eller hvide bønner
- salt
- groft peber
- cayennepeber
Fremgangsmåde
Bønnerne udblødes i rigeligt vand i 12 timer og koges i letsaltet vand til de er møre (ca 1 ½ time).
Hak løg og hvidløg.
Tag stilken af de røde chili og hak dem med kerner. Chiliens kendemærke - det stærke capsaicinet - sidder i hhv. frøene og hinderne/væggene.
Smelt fedtet (eller opvarm olien) i en stor stegegryde.
Brun kødet af flere omgange i mindre portioner, først det udskårne, og derefter det hakkede.
Det er vigtigt at kødet brunes ordentligt, for det giver smag til retten.
Steg løg og hvidløg i gryden, til de begynder at tage farve.
Kom kødet tilbage i gryden.
Tilsæt de flåede tomater, tomatpuré og oksebouillon til det står et par cm over kødet.
Kom chilipulver, hakket rød chili, anchochilli, oregano, spidskommen og brun farin i gryden, og rør det godt sammen.
Skru ned for blusset, og kog chilien koge ganske svagt i mindst 3 timer under låg, rør undervejs, tilsæt lidt ekstra bouillon hvis den bliver for tyk, pas på den ikke gror fast på bunden.
Efter 3 timer tilsættes de kogte bønner og evt. mere væde, retten simrer endnu ½ times tid og smages til med salt og
peber.
Styrken kan justeres med ekstra cayennepeber eller flere friske chilier.
Serveres med en skål creme fraiche, og noget godt brød.
<google>DANSK</google>