Chili con carne: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
(Created page with '{{Opskrifter}} ====Ingredienser==== ====Fremgangsmåde==== <google>DANSK</google>')
 
No edit summary
Line 1: Line 1:
{{Opskrifter}}
{{Opskrifter}}
====Ingredienser====
====Ingredienser====
* 1½ kg hakket oksekød
* 1 kg magert oksekød skåret i tern på ca. 1 ½ -2 cm.
* svinefedt eller olie
* 3 store løg, hakkede
* 8 fed hvidløg, hakkede
* 4 spsk chilipulver eller efter smag
* 1 stor spsk hakket alm. rød chili
* 2-3 ancho chili udblødte i vand (kan erstattes med anden mild aromatisk chili evt. i pulverform)
* 2-3 spsk oregano
* 2-3 spsk spidskommen
* 2 spsk brun farin
* 1 liter oksebouillon (evt. mere)
* 2 dåser flåede tomater
* Ca. 100 g tomatpuré
* 500 g. pintobønner eller hvide bønner
* Salt og friskkværnet peber
* Cayennepeber


====Fremgangsmåde====
====Fremgangsmåde====
Bønnerne udblødes i rigeligt vand i 12 timer og koges i letsaltet vand til de er møre (ca 1 ½ time).<br>
I den store sorte smedejernsgryde smeltes fedtet (eller opvarmes olien) og heri brunes kødet, først det
udskårne og derpå det hakkede.
Kom feststoffet i en stor stegegryde.<br>
Brun det af flere omgange i mindre portioner, først det udskårne, og derefter det hakkede.<br>
Det er vigtigt at kødet brunes ordentligt, for det giver smag til retten.<br>
Steg løg og hvidløg i gryden,  til de begynder at tage farve.<br>
Kom kødet tilbage i gryden.<br>
Tilsæt de flåede tomater, tomatpuré og oksebouillon til det står et par cm over kødet.<br>
Kom chilipulver, hakket rød chili, anchochilli, oregano, spidskommen og brun farin i gryden, og rør det godt sammen.<br>
Skru ned for blusset, og kog chilien koge ganske svagt i mindst 3 timer under låg, rør undervejs, tilsæt lidt ekstra bouillon hvis den bliver for tyk, pas på den ikke gror fast på bunden.<br>
Efter 3 timer tilsættes de kogte bønner og evt. mere væde, retten simrer endnu ½ times tid og smages til med salt og
peber.<br>
Styrken kan justeres med ekstra cayennepeber eller flere friske chilier.
Serveres med en skål creme fraiche, og noget godt brød.


<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Revision as of 08:21, 10 August 2012

Ingredienser

  • 1½ kg hakket oksekød
  • 1 kg magert oksekød skåret i tern på ca. 1 ½ -2 cm.
  • svinefedt eller olie
  • 3 store løg, hakkede
  • 8 fed hvidløg, hakkede
  • 4 spsk chilipulver eller efter smag
  • 1 stor spsk hakket alm. rød chili
  • 2-3 ancho chili udblødte i vand (kan erstattes med anden mild aromatisk chili evt. i pulverform)
  • 2-3 spsk oregano
  • 2-3 spsk spidskommen
  • 2 spsk brun farin
  • 1 liter oksebouillon (evt. mere)
  • 2 dåser flåede tomater
  • Ca. 100 g tomatpuré
  • 500 g. pintobønner eller hvide bønner
  • Salt og friskkværnet peber
  • Cayennepeber

Fremgangsmåde

Bønnerne udblødes i rigeligt vand i 12 timer og koges i letsaltet vand til de er møre (ca 1 ½ time).

I den store sorte smedejernsgryde smeltes fedtet (eller opvarmes olien) og heri brunes kødet, først det udskårne og derpå det hakkede.

Kom feststoffet i en stor stegegryde.
Brun det af flere omgange i mindre portioner, først det udskårne, og derefter det hakkede.
Det er vigtigt at kødet brunes ordentligt, for det giver smag til retten.

Steg løg og hvidløg i gryden, til de begynder at tage farve.

Kom kødet tilbage i gryden.

Tilsæt de flåede tomater, tomatpuré og oksebouillon til det står et par cm over kødet.

Kom chilipulver, hakket rød chili, anchochilli, oregano, spidskommen og brun farin i gryden, og rør det godt sammen.

Skru ned for blusset, og kog chilien koge ganske svagt i mindst 3 timer under låg, rør undervejs, tilsæt lidt ekstra bouillon hvis den bliver for tyk, pas på den ikke gror fast på bunden.

Efter 3 timer tilsættes de kogte bønner og evt. mere væde, retten simrer endnu ½ times tid og smages til med salt og peber.

Styrken kan justeres med ekstra cayennepeber eller flere friske chilier.

Serveres med en skål creme fraiche, og noget godt brød.

<google>DANSK</google>

id=siteTree