Cannelloni oksekøds ragù og gorgonzola: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
Line 7: Line 7:
* 2 stilke bladselleri
* 2 stilke bladselleri
* olivenolie
* olivenolie
* 400 g godt hakket oksekød
* 400 g godt hakket oksekød
* 45 g pancetta
* 45 g pancetta
* 1 dl rødvin
* 1 dl rødvin
* 250 ml okse fond
* 250 ml okse fond
* 800 g hakkede tomater på dåse
* 2 dåser (800 g) hakkede tomater
* 1 tsk tørret oregano
* 1 tsk tørret oregano
* 1 lidt sukker
* 1 lidt sukker
Line 18: Line 19:
* (3 dl ??) fløde
* (3 dl ??) fløde
* 30 g parmesanost, plus skorpen hvis der er noget, plus ekstra til at servere med [https://food-hacks.wonderhowto.com/how-to/why-you-should-always-save-parmesan-rinds-0162552/ (Link: <u>Derfor skal du altid gemme parmesan skorper</u>)]
* 30 g parmesanost, plus skorpen hvis der er noget, plus ekstra til at servere med [https://food-hacks.wonderhowto.com/how-to/why-you-should-always-save-parmesan-rinds-0162552/ (Link: <u>Derfor skal du altid gemme parmesan skorper</u>)]
*]]muskatnød
* muskatnød
* salt
* peber
 
* 8 friske lasagneplader
* 8 friske lasagneplader
* 50 g Gorgonzola
* 50 g Gorgonzola

Revision as of 18:23, 24 March 2018

Oversat fra: Cannelloni with beef ragù and gorgonzola - Jamie Oliver

Ingredienser

  • 1 stort løg
  • 1 gulerod
  • 6 fed hvidløg
  • 2 stilke bladselleri
  • olivenolie
  • 400 g godt hakket oksekød
  • 45 g pancetta
  • 1 dl rødvin
  • 250 ml okse fond
  • 2 dåser (800 g) hakkede tomater
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 lidt sukker
  • 1 spiseskefuld tomatpuré
  • 2 dl mælk
  • (3 dl ??) fløde
  • 30 g parmesanost, plus skorpen hvis der er noget, plus ekstra til at servere med (Link: Derfor skal du altid gemme parmesan skorper)
  • muskatnød
  • salt
  • peber
  • 8 friske lasagneplader
  • 50 g Gorgonzola
  • 2 kviste frisk bredbladet persille

Fremgangsmåde

Skræl og Hak løg, gulerod og 2 fed hvidløg.
Flæk blegselleri stilkene på langs og snit dem i tynde skiver.

Varm 2 spiseskefulde olie i en gryde over medium varme, og steg løg, selleri og gulerod, indtil de er bløde.
Tilsæt hakket hvidløg, lad det koge i et par minutter.
Sæt halvdelen til side i en skål.
Skubbe den resterende blanding til siden af panden.

Brun det hakkede kød og pancetta og lad det koge i 5 minutter.

Kom vin og 1 dåse tomater i gryden. Læg låg på og lad det simre i 45 minutter.

I en anden gryde steges den grøntsagsblandingen fra skålen i den resterende olie. Når det syder tilsættes den anden dåse tomater, oregano, sukker og tomatpuré og kog i 15 minutter, indtil det er reduceret.
Kom det i et firkantet fad der er ca 18 cm x 24 cm.

Kom fløde, mælk og parmesan skorpen i en gryde, og lad det simre ved svag varme.
Pil og hak de sidste 4 hvidløg og kom dem hele i.
Lad sovsen simre under ofte omrøring til den er reduceret til halv mængde.
Når hvidløgene er blevet meget bløde fjernes parmesan skorpen og hvidløgene moses i saucen.
Revet muskat og revet parmesan tilsættes.

Forvarm ovnen til 180°C.

Placer lasagneplader, fire ad gangen, på et bord (hold de andre er dækket med et fugtigt viskestykke).
Skær lidt af pladerne hvis de ikke passer til fadet.

Hæld ragout langs den lange kant af lasagne pladerne.
Rul dem op og placere med samlingen nedad i skålen.
Gentag med resten af pladerne.

Hæld hvidløg fløde på toppen, pynt med Gorgonzola og slut af med revet parmesan.

Bages i 30 til 35 minutter, eller til de er gyldne.

Drys persille på og server.

<google>DANSK</google>

id=siteTree