Burger boller: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
(Created page with '{{Opskrifter}} <seo title="Opskrifter" /> ====Ingredienser==== * 25 g gær * 1 spsk. salt * 5 dl vand * 2 dl surmælksprodukt (yoghurt, ymer el.lign.) * 200 g durumhvede * 800 g …')
 
No edit summary
Line 20: Line 20:
Der bliver til to bageplader.<br>
Der bliver til to bageplader.<br>
Efterhæver på pladen ca. 30 min.<br>
Efterhæver på pladen ca. 30 min.<br>
Sættes i en forvarmet ovn 225 grader og bages i 20-30 minutter, til de er let gyldne.<br>
Sættes i en forvarmet ovn 225º og bages i 20-30 minutter, til de er let gyldne.<br>
Smid evt. lidt vand ind i bunden af ovnen undervejs (hvis ovnen tåler det).<br>
Smid evt. lidt vand ind i bunden af ovnen undervejs (hvis ovnen tåler det).<br>
Det giver en mere sprød skorpe.<br>
Det giver en mere sprød skorpe.<br>


<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Revision as of 18:31, 21 June 2010

<seo title="Opskrifter" />

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 1 spsk. salt
  • 5 dl vand
  • 2 dl surmælksprodukt (yoghurt, ymer el.lign.)
  • 200 g durumhvede
  • 800 g hvedemel


Fremgangsmåde

Gær, salt, håndvarmt vand og surmælksprodukt røres sammen.
Durumhveden røres i.
Hvedemel æltes i, så dejen stadig er let, men ikke klistret.
Dejen æltes godt igennem.
Hæver et par timer.

Form bollerne og tryk dem godt flade, når de lægges på bagepladen.
Der bliver til to bageplader.
Efterhæver på pladen ca. 30 min.
Sættes i en forvarmet ovn 225º og bages i 20-30 minutter, til de er let gyldne.
Smid evt. lidt vand ind i bunden af ovnen undervejs (hvis ovnen tåler det).
Det giver en mere sprød skorpe.

<google>DANSK</google>

id=siteTree