Brunede kartofler: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
(Created page with '{{Opskrifter}} ====Ingredienser==== * 1 kg små faste kartofler * 4 spsk melis * 40 g margarine ====Fremgangsmåde==== Kartoflerne koges, pilles og afkøles.<br> Sukkeret varmes…')
 
No edit summary
 
(2 intermediate revisions by the same user not shown)
Line 1: Line 1:
{{Opskrifter}}
{{Hovedretter}}
====Ingredienser====
====Ingredienser====
* 1 kg små faste kartofler
* 1 kg små faste kartofler
* 4 spsk melis
* 200 g sukker
* 40 g margarine
* 50 g smør
* lidt havsalt


====Fremgangsmåde====
====Fremgangsmåde====
Kartoflerne koges, pilles og afkøles.<br>
Kog kartoflerne, pil dem og lad dem køle af natten over på køl.<br>
Sukkeret varmes panden uden omrøring, til det bobler lysebrunt som karamel.<br>
Smelt sukker langsomt en stor og god stegepande ved middelvarme, til du har en fin lysebrun karamel.<br>
Margarinen tilsættes.<br>
Tilsæt 50 g smør.  Lad smørret smelte og brune af imens du rører i karamellen.<br>
Kartoflernes hældes i.<br>
Kom kartoflerne på panden. Tilsæt lidt havsalt og vend eller sving kartoflerne rundt, indtil karamellen er opløst og ligger som et fint lag på kartoflerne.<br>
Panden rystes af og til, til kartoflerne er gyldne og glaserede over alt.<br>
Hvis karamellen virker tynd, så forsæt med at koge / karamellisere kartoflerne, indtil mere vand er fordampet fra kartoflerne.<br>
Jo mindre man rører deri, jo mere glatte og blanke bliver kartoflerne.<br>
Jo mindre man rører deri, jo mere glatte og blanke bliver kartoflerne.<br>
De kan holdes varme et stykke tid, i en lun ovn.
De kan holdes varme et stykke tid, i en lun ovn.


<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Latest revision as of 17:34, 24 March 2018

Ingredienser

  • 1 kg små faste kartofler
  • 200 g sukker
  • 50 g smør
  • lidt havsalt

Fremgangsmåde

Kog kartoflerne, pil dem og lad dem køle af natten over på køl.
Smelt sukker langsomt på en stor og god stegepande ved middelvarme, til du har en fin lysebrun karamel.
Tilsæt 50 g smør. Lad smørret smelte og brune af imens du rører i karamellen.
Kom kartoflerne på panden. Tilsæt lidt havsalt og vend eller sving kartoflerne rundt, indtil karamellen er opløst og ligger som et fint lag på kartoflerne.
Hvis karamellen virker tynd, så forsæt med at koge / karamellisere kartoflerne, indtil mere vand er fordampet fra kartoflerne.
Jo mindre man rører deri, jo mere glatte og blanke bliver kartoflerne.
De kan holdes varme et stykke tid, i en lun ovn.

<google>DANSK</google>

id=siteTree