Boller i karry - med smag: Difference between revisions
Jump to navigation
Jump to search
(Created page with "{{Opskrifter}} Boller i karry (4 personer) ====Ingredienser==== =====Bollerne===== * ½ kg hakket kalv og flæsk * 1 stort finthakket løg * 1 meget fintreven mellemstor pers...") |
No edit summary |
||
(2 intermediate revisions by the same user not shown) | |||
Line 1: | Line 1: | ||
{{ | {{Hovedretter}} | ||
Boller i karry (4 personer) | Boller i karry (4 personer) | ||
Line 13: | Line 13: | ||
* salt | * salt | ||
* peber | * peber | ||
Kogevandet (kun så det lige er nok og dækker) | =====Kogevandet (kun så det lige er nok og dækker)===== | ||
* 1 stort løg med pil i kvarte | * 1 stort løg med pil i kvarte | ||
* 4 laurbærblade | * 4 laurbærblade | ||
Line 23: | Line 23: | ||
=====Karrysovsen===== | =====Karrysovsen===== | ||
* 1,5 spsk smør | * 1,5 spsk smør | ||
* | * 2-3 almindelige spiseskefulde karry eller mere efter smag | ||
* 4 spsk mel | * 4 spsk mel | ||
* 2 dl minimælk | * 2 dl minimælk |
Latest revision as of 10:49, 31 December 2016
Boller i karry (4 personer)
Ingredienser
Bollerne
- ½ kg hakket kalv og flæsk
- 1 stort finthakket løg
- 1 meget fintreven mellemstor persillerod eller selleri
- 1 tsk friskstødt allehånde
- 1 æg
- 1 dl havregryn
- 1-1½ dl danskvand med brus (eller mælk)
- salt
- peber
Kogevandet (kun så det lige er nok og dækker)
- 1 stort løg med pil i kvarte
- 4 laurbærblade
- salt
- peber
- 1 spsk eddike
- 1 spsk enebær
Karrysovsen
- 1,5 spsk smør
- 2-3 almindelige spiseskefulde karry eller mere efter smag
- 4 spsk mel
- 2 dl minimælk
- ca 4 dl suppe fra bollerne
- lille revet æble
- salt
- peber
- ½ spsk eddike
- Knivspids sukker
- ½ dl kaffefløde
Fremgangsmåde
Alle ingredienser til bollerne piskes med røremaskine (eller elpisker) til farsen er smidig, ca. 5 minutter.
Form dem til ca 14 boller og kog dem i det krydrede vand i ca. 7 min.
Tag bollerne op og hold dem varme. Kog suppen ind og si den til sidst.
Smelt smørret i en gryde og brænd karryen af i et minuts tid.
Hæld mel i og tilsæt suppen lidt ad gange under kraftig piskning.
Hæld suppe og mælk i til ønsket konsistens.
Smag til med fløde salt, æble, eddike, sukker.
<google>DANSK</google>