Beef Jerky - tørret kød: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
No edit summary
 
(One intermediate revision by the same user not shown)
Line 1: Line 1:
{{Opskrifter}}
{{Snacks}}
[http://en.wikipedia.org/wiki/Jerky Jerky - Wikipedia]
[http://en.wikipedia.org/wiki/Jerky Jerky - Wikipedia]
====Ingredienser====
====Ingredienser====
Line 17: Line 17:
Skær kødskiverne i 2-3 cm brede strimler på tværs af årene.<br>
Skær kødskiverne i 2-3 cm brede strimler på tværs af årene.<br>
Bland kødet og marinaden, og lad det trække i køleskab i 12 timer.<br>
Bland kødet og marinaden, og lad det trække i køleskab i 12 timer.<br>
Tænd ovnen på omkring 50 varmluft (40-70).<br>
Tænd ovnen på omkring 50º varmluft (40º-70º).<br>
Kom en bageplade med bagepapir i bunden af ovnen, til at fange afdryp.<br>
Kom en bageplade med bagepapir i bunden af ovnen, til at fange afdryp.<br>
Dup kødet tørt med køkkenrulle, og læg det forsigtigt ud på en bagerist.<br>
Dup kødet tørt med køkkenrulle, og læg det forsigtigt ud på en bagerist.<br>
Kom det i ovnen og sæt en træske eller lignende i klemme, så ovndøren ikke lukker helt.<br>
Kom det i ovnen og sæt en træske eller lignende i klemme, så ovndøren ikke lukker helt.<br>
Lad det stå i 5-8 timer.<br>
Lad det stå i 5-8 timer i ovnen.<br>
Hold øje med det undervejs, og reguler evt. temperaturen, så det ikke bliver for varmt.<br>
Hold øje med det undervejs, og reguler evt. temperaturen, så det ikke bliver for varmt.<br>
Efter kødet er tørret, skal det ligge i en tætsluttende plastic bøtte i 1-2 døgn, så det kan få en ensartet fugtighed.<br>
Efter kødet er tørret, skal det ligge i en tætsluttende plastic bøtte i 1-2 døgn, så det kan få en ensartet fugtighed.<br>


<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Latest revision as of 12:29, 5 February 2017

Jerky - Wikipedia

Ingredienser

  • 1 3/4 dl mørk sojasauce
  • 2 spsk Worcestershire sauce
  • 1 tsk løgpulver (ikke løg salt)
  • 1 tsk hvidløgspulver (ikke hvidløg salt)
  • 1/4 teskefuld stødt ingefær
  • 1 1/2 spsk friskkværnet sort peber
  • 1/2 tsk Tabasco sauce eller Piri-Piri
  • 1/2 tsk rørsukker
  • evt. 1/2 tsk flydende røg (pas på ikke at ødelægge resultatet) (kan købes her http://www.foodfromhome.dk)
  • 1 kg oksekød i ca 4 mm tykke skiver skåret på langs af årene (den forkerte vej)

Fremgangsmåde

Alle ingredienserne undtagen kødet blandes i en skål.
Skær kødskiverne i 2-3 cm brede strimler på tværs af årene.
Bland kødet og marinaden, og lad det trække i køleskab i 12 timer.
Tænd ovnen på omkring 50º varmluft (40º-70º).
Kom en bageplade med bagepapir i bunden af ovnen, til at fange afdryp.
Dup kødet tørt med køkkenrulle, og læg det forsigtigt ud på en bagerist.
Kom det i ovnen og sæt en træske eller lignende i klemme, så ovndøren ikke lukker helt.
Lad det stå i 5-8 timer i ovnen.
Hold øje med det undervejs, og reguler evt. temperaturen, så det ikke bliver for varmt.
Efter kødet er tørret, skal det ligge i en tætsluttende plastic bøtte i 1-2 døgn, så det kan få en ensartet fugtighed.

<google>DANSK</google>

id=siteTree