Bearnaise creme: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
No edit summary
 
(One intermediate revision by the same user not shown)
Line 1: Line 1:
{{Opskrifter}}
{{Tilbehør}}
====Ingredienser====
====Ingredienser====
* 250 g smør
* 250 g smør
Line 7: Line 7:
* evt saft af en citron
* evt saft af en citron


=====Bearnaise Creme=====
====Fremgangsmåde====
Klar smørret – dvs. lad det smelte ved meget svag varme stille og roligt i en kasserolle, kassér det hvide bundfald, vallen, og hæld det klarede smør fra til senere brug.<br>
Klar smørret – dvs. lad det smelte ved meget svag varme stille og roligt i en kasserolle, kassér det hvide bundfald, vallen, og hæld det klarede smør fra til senere brug.<br>



Latest revision as of 07:24, 5 February 2017

Ingredienser

  • 250 g smør
  • 8 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 bundt estragon, finthakket
  • bearnaise essens købt eller hjemmelavet
  • evt saft af en citron

Fremgangsmåde

Klar smørret – dvs. lad det smelte ved meget svag varme stille og roligt i en kasserolle, kassér det hvide bundfald, vallen, og hæld det klarede smør fra til senere brug.

Hak estragon fint.

I en anden gryde/kasserolle piskes æggeblommerne luftige med et par fingerfulde salt ved medium varme – tilsæt det klarede smør lidt ad gangen i en tynd stråle og pisk i 8-taller indtil alt smørret er optaget i æggeblommerne – massen skal blive luftig.

Tilsæt den hakkede estragon og essens – smag til med salt og peber og evt. mere essens – mangler den syre kan du justere med citronsaft.

Lad bearnaise cremen, som i virkeligheden er en bearnaise sauce, køle af på køkkenbordet i gryden/kasserollen – ikke i køleskabet, og pisk i den en gang imellem indtil den er afkølet og stadig har en homogen og ensartet masse.

<google>DANSK</google>

id=siteTree