Ball tip: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
(Created page with "Dette kød er kendetegnet ved en lækker, fin struktur med marmorering. Ball tip er en del af klumpen, og er utroligt velsmagende. Ball Tip kan bådetilberedes som ca. 2 centi...")
 
No edit summary
Line 1: Line 1:
{{Opskrifter}}
Dette kød er kendetegnet ved en lækker, fin struktur med marmorering. Ball tip er en del af klumpen, og er utroligt velsmagende. Ball Tip kan bådetilberedes som ca. 2 centimeter tykke steaks eller med indirekte varme på grillen, som man gør med en hel culotte til en kernetemperatur på 58 grader.
Dette kød er kendetegnet ved en lækker, fin struktur med marmorering. Ball tip er en del af klumpen, og er utroligt velsmagende. Ball Tip kan bådetilberedes som ca. 2 centimeter tykke steaks eller med indirekte varme på grillen, som man gør med en hel culotte til en kernetemperatur på 58 grader.


Line 5: Line 6:


=====Rub=====
=====Rub=====
3 spsk rørsukker
* 3 spsk rørsukker
2 spsk flagesalt
* 2 spsk flagesalt
2 spsk mørkt revet chokolade
* 2 spsk mørkt revet chokolade
3 spsk hvidløgspulver
* 3 spsk hvidløgspulver
1 spsk løgpulver
* 1 spsk løgpulver
2 spsk spids kommen
* 2 spsk spids kommen
2 spsk chilipulver
* 2 spsk chilipulver
1 spsk malet sort peber
* 1 spsk malet sort peber
1 dl blåbærsirup
* 1 dl blåbærsirup


====Fremgangsmåde====
====Fremgangsmåde====

Revision as of 07:47, 25 June 2015

Dette kød er kendetegnet ved en lækker, fin struktur med marmorering. Ball tip er en del af klumpen, og er utroligt velsmagende. Ball Tip kan bådetilberedes som ca. 2 centimeter tykke steaks eller med indirekte varme på grillen, som man gør med en hel culotte til en kernetemperatur på 58 grader.

Ingredienser

  • 1 stk Ball tip á ca. 1,6-2 kg
Rub
  • 3 spsk rørsukker
  • 2 spsk flagesalt
  • 2 spsk mørkt revet chokolade
  • 3 spsk hvidløgspulver
  • 1 spsk løgpulver
  • 2 spsk spids kommen
  • 2 spsk chilipulver
  • 1 spsk malet sort peber
  • 1 dl blåbærsirup

Fremgangsmåde

Vend kødet i rubben, og mariner det i køleskabet i min. 6 timer inden det skal grilles.

Ved grillen: Klargør grillen til indirekte, middelhøj varme (150º).
Læg kødet på grillen, og grill det til kernetemperaturen er 58º (ca. 45 min.).
Pensl kødet med blåbærsirup ca. fire gange undervejs.

Lad kødet trække 5-10 min. inden udskæring.

id=siteTree