Bøf Bourguignon: Difference between revisions
(Created page with '{{Opskrifter}} ====Ingredienser==== * 1 kg oksekød i store tern * 1 laurbærblad * 1 kvist frisk timian * 2 duske bredbladet persille * 1 strimmel appelsinskal * ½ flaske rødv…') |
No edit summary |
||
Line 4: | Line 4: | ||
* 1 laurbærblad | * 1 laurbærblad | ||
* 1 kvist frisk timian | * 1 kvist frisk timian | ||
* 1 strimmel appelsinskal | * 1 strimmel appelsinskal | ||
* ½ flaske rødvin | * ½ flaske rødvin | ||
* 1½ tsk salt | |||
* ½ tsk peber | |||
* olivenolie | * olivenolie | ||
* 1 løg | * 1 løg | ||
Line 13: | Line 15: | ||
* 2 dl oksebouillon | * 2 dl oksebouillon | ||
* 2 fed hvidløg | * 2 fed hvidløg | ||
* 250 g champignoner | * 250 g champignoner | ||
* 100 g skalotteløg eller perleløg | * 100 g skalotteløg eller perleløg | ||
* citronsaft | |||
* salt | |||
* peber | |||
* bredbladet persille | |||
====Fremgangsmåde==== | ====Fremgangsmåde==== | ||
Line 24: | Line 32: | ||
Flæk guleroden 2 gange på langs, og skær den i skiver.<br> | Flæk guleroden 2 gange på langs, og skær den i skiver.<br> | ||
Skær bacon i tern.<br> | Skær bacon i tern.<br> | ||
Tag kødet op af marinaden, og lad det dryppe af. | Tag kødet op af marinaden, og lad det dryppe af. <br> | ||
Brun løg og gulerod i lidt olivenolie i en stegegryde, tilsæt bacon, og brun endnu et par minutter.<br> | Brun løg og gulerod i lidt olivenolie i en stegegryde, tilsæt bacon, og brun endnu et par minutter.<br> | ||
Tag grøntsagerne op, og brun kødet i lidt olie ved kraftig varme. <br> | Tag grøntsagerne op, og brun kødet i lidt olie ved kraftig varme. <br> | ||
Line 32: | Line 40: | ||
Skær champignonerne i skiver.<br> | Skær champignonerne i skiver.<br> | ||
Før servering brunes champignoner og skalotteløg i lidt smør i ca. 5 min., og krydres med salt og peber.<br> | Før servering brunes champignoner og skalotteløg i lidt smør i ca. 5 min., og krydres med salt og peber.<br> | ||
Fjern krydderbuket og hvidløg fra stegegryden, kom champignoner og skalotteløg i, kog op og smag til. | Fjern krydderbuket og hvidløg fra stegegryden, kom champignoner og skalotteløg i, kog op og smag til. | ||
Drys med rigeligt hakket persille. | |||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Revision as of 18:06, 17 August 2013
Ingredienser
- 1 kg oksekød i store tern
- 1 laurbærblad
- 1 kvist frisk timian
- 1 strimmel appelsinskal
- ½ flaske rødvin
- 1½ tsk salt
- ½ tsk peber
- olivenolie
- 1 løg
- 1 gulerod
- 150 g bacon
- 2 dl oksebouillon
- 2 fed hvidløg
- 250 g champignoner
- 100 g skalotteløg eller perleløg
- citronsaft
- salt
- peber
- bredbladet persille
Fremgangsmåde
Lav en krydderbuket af laurbær, timian, persille og appelsinskal.
Kom den, kødet og vinen i en skål, og sæt den i køleskabet natten over.
Hak løget.
Flæk guleroden 2 gange på langs, og skær den i skiver.
Skær bacon i tern.
Tag kødet op af marinaden, og lad det dryppe af.
Brun løg og gulerod i lidt olivenolie i en stegegryde, tilsæt bacon, og brun endnu et par minutter.
Tag grøntsagerne op, og brun kødet i lidt olie ved kraftig varme.
Tag kødet op, og kom marinaden i gryden.
Kog marinaden kraftigt et par minutter.
Tilsæt hvidløg, bouillon (ikke for meget, kødet skal bare dækkes) og kød, og sæt gryden i ovnen ved 150° i 1 1 / 2 time.
Skær champignonerne i skiver.
Før servering brunes champignoner og skalotteløg i lidt smør i ca. 5 min., og krydres med salt og peber.
Fjern krydderbuket og hvidløg fra stegegryden, kom champignoner og skalotteløg i, kog op og smag til.
Drys med rigeligt hakket persille.
<google>DANSK</google>