Bøf Bourguignon: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
(Created page with '{{Opskrifter}} ====Ingredienser==== * 1 kg oksekød i store tern * 1 laurbærblad * 1 kvist frisk timian * 2 duske bredbladet persille * 1 strimmel appelsinskal * ½ flaske rødv…')
 
No edit summary
Line 4: Line 4:
* 1 laurbærblad
* 1 laurbærblad
* 1 kvist frisk timian
* 1 kvist frisk timian
* 2 duske bredbladet persille
* 1 strimmel appelsinskal
* 1 strimmel appelsinskal
* ½ flaske rødvin
* ½ flaske rødvin
* 1½ tsk salt
* ½ tsk peber
* olivenolie
* olivenolie
* 1 løg
* 1 løg
Line 13: Line 15:
* 2 dl oksebouillon
* 2 dl oksebouillon
* 2 fed hvidløg
* 2 fed hvidløg
* 250 g champignoner
* 250 g champignoner
* 100 g skalotteløg eller perleløg
* 100 g skalotteløg eller perleløg
* citronsaft
* salt
* peber
* bredbladet persille


====Fremgangsmåde====
====Fremgangsmåde====
Line 24: Line 32:
Flæk guleroden 2 gange på langs, og skær den i skiver.<br>
Flæk guleroden 2 gange på langs, og skær den i skiver.<br>
Skær bacon i tern.<br>
Skær bacon i tern.<br>
Tag kødet op af marinaden, og lad det dryppe af.  
Tag kødet op af marinaden, og lad det dryppe af. <br>
Brun løg og gulerod i lidt olivenolie i en stegegryde, tilsæt bacon, og brun endnu et par minutter.<br>
Brun løg og gulerod i lidt olivenolie i en stegegryde, tilsæt bacon, og brun endnu et par minutter.<br>
Tag grøntsagerne op, og brun kødet i lidt olie ved kraftig varme. <br>
Tag grøntsagerne op, og brun kødet i lidt olie ved kraftig varme. <br>
Line 32: Line 40:
Skær champignonerne i skiver.<br>
Skær champignonerne i skiver.<br>
Før servering brunes champignoner og skalotteløg i lidt smør i ca. 5 min., og krydres med salt og peber.<br>
Før servering brunes champignoner og skalotteløg i lidt smør i ca. 5 min., og krydres med salt og peber.<br>
Fjern krydderbuket og hvidløg fra stegegryden, kom champignoner og skalotteløg i, kog op og smag til.<br>
Fjern krydderbuket og hvidløg fra stegegryden, kom champignoner og skalotteløg i, kog op og smag til.
 
Drys med rigeligt hakket persille.


<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Revision as of 18:06, 17 August 2013

Ingredienser

  • 1 kg oksekød i store tern
  • 1 laurbærblad
  • 1 kvist frisk timian
  • 1 strimmel appelsinskal
  • ½ flaske rødvin
  • 1½ tsk salt
  • ½ tsk peber
  • olivenolie
  • 1 løg
  • 1 gulerod
  • 150 g bacon
  • 2 dl oksebouillon
  • 2 fed hvidløg
  • 250 g champignoner
  • 100 g skalotteløg eller perleløg
  • citronsaft
  • salt
  • peber
  • bredbladet persille

Fremgangsmåde

Lav en krydderbuket af laurbær, timian, persille og appelsinskal.
Kom den, kødet og vinen i en skål, og sæt den i køleskabet natten over.

Hak løget.
Flæk guleroden 2 gange på langs, og skær den i skiver.
Skær bacon i tern.
Tag kødet op af marinaden, og lad det dryppe af.
Brun løg og gulerod i lidt olivenolie i en stegegryde, tilsæt bacon, og brun endnu et par minutter.
Tag grøntsagerne op, og brun kødet i lidt olie ved kraftig varme.
Tag kødet op, og kom marinaden i gryden.
Kog marinaden kraftigt et par minutter.
Tilsæt hvidløg, bouillon (ikke for meget, kødet skal bare dækkes) og kød, og sæt gryden i ovnen ved 150° i 1 1 / 2 time.
Skær champignonerne i skiver.
Før servering brunes champignoner og skalotteløg i lidt smør i ca. 5 min., og krydres med salt og peber.
Fjern krydderbuket og hvidløg fra stegegryden, kom champignoner og skalotteløg i, kog op og smag til.

Drys med rigeligt hakket persille.

<google>DANSK</google>

id=siteTree