Afrikansk Kødtimbale: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
(Created page with '{{Opskrifter}}(4 pers.) ====Ingredienser==== * 50 g margarine * 2 store løg * 1 tyk skive franskbrød uden skorpe * 2½ dl. mælk * ½ kg hakket okse/fårekød * 2-3 tsk karry *…')
 
No edit summary
 
(2 intermediate revisions by the same user not shown)
Line 1: Line 1:
{{Opskrifter}}(4 pers.)
{{Hovedretter}}(4 pers.)
====Ingredienser====
====Ingredienser====
* 50 g margarine
* 50 g margarine
Line 6: Line 6:
* 2½ dl. mælk
* 2½ dl. mælk
* ½ kg hakket okse/fårekød
* ½ kg hakket okse/fårekød
* 2-3 tsk karry
* 1 spsk karry
* 2-3 tsk salt
* 1 spsk salt
* 3 spk citronsaft
* 3 spsk citronsaft
* 3 spk stærk mangochutney
* 3 spsk stærk mangochutney
* 25 g hakkede, smuttede mandler
* 25 g hakkede, smuttede mandler
* 20 udblødte abrikoser
* 20 udblødte abrikoser
Line 16: Line 16:


====Fremgangsmåde====
====Fremgangsmåde====
Franskbrød (udblødt i mælken), løg, kød, karry, salt, citron, chutney, nogle mandler, nogle abrikoser og 1 æg, røres sammen i en gryde, simrer i ca. 15 min.<br>
Franskbrødet skæres fri fra skorpen, og i små tern, derefter udblødes det i mælken.<br>
Udblødt franskbrød, løg, kød, karry, salt, citron, chutney, nogle mandler, nogle abrikoser og 1 æg, røres sammen i en gryde, simrer i ca. 15 min.<br>
Blandingen hældes i et ovnfast fad.<br>
Blandingen hældes i et ovnfast fad.<br>
2 æg + resten af mælken røres sammen og hældes over.<br>
2 æg + resten af mælken røres sammen og hældes over.<br>
Line 22: Line 23:
Bages ca. 1 time i ovnen på 200º ikke varmluft.<br>
Bages ca. 1 time i ovnen på 200º ikke varmluft.<br>
   
   
Serveres med ris og evt. en god salat.
Serveres med ovnstegte kartofler og en god salat.

Latest revision as of 04:01, 23 December 2016

(4 pers.)

Ingredienser

  • 50 g margarine
  • 2 store løg
  • 1 tyk skive franskbrød uden skorpe
  • 2½ dl. mælk
  • ½ kg hakket okse/fårekød
  • 1 spsk karry
  • 1 spsk salt
  • 3 spsk citronsaft
  • 3 spsk stærk mangochutney
  • 25 g hakkede, smuttede mandler
  • 20 udblødte abrikoser
  • 3 æg
  • Laurbærblade

Fremgangsmåde

Franskbrødet skæres fri fra skorpen, og i små tern, derefter udblødes det i mælken.
Udblødt franskbrød, løg, kød, karry, salt, citron, chutney, nogle mandler, nogle abrikoser og 1 æg, røres sammen i en gryde, simrer i ca. 15 min.
Blandingen hældes i et ovnfast fad.
2 æg + resten af mælken røres sammen og hældes over.
Laurbærblade stikkes i.
Bages ca. 1 time i ovnen på 200º ikke varmluft.

Serveres med ovnstegte kartofler og en god salat.

id=siteTree