Aïoli: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
No edit summary
Line 2: Line 2:
<seo title="Opskrifter" />
<seo title="Opskrifter" />
====Ingredienser====
====Ingredienser====
6 hvidløgsfed
* 6 hvidløgsfed
6 spsk rasp
* 6 spsk rasp
2 æggeblommer
* 2 æggeblommer
¼ liter olivenolie
* ¼ liter olivenolie
saft fra 1-2 citroner
* saft fra 1-2 citroner
salt
* salt
peber
* peber


====Fremgangsmåde====
====Fremgangsmåde====
Line 18: Line 18:
Konsistensen skal være som en lind grød, hvis den er lidt for skilt, kan man blende den lidt med en stavblender til sidst.<br>
Konsistensen skal være som en lind grød, hvis den er lidt for skilt, kan man blende den lidt med en stavblender til sidst.<br>
Køl Aïoli'en af i køleskab inden den serveres.<br>
Køl Aïoli'en af i køleskab inden den serveres.<br>
 
[http://en.wikipedia.org/wiki/Aioli Aioli - Wikipedia]
 
<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Revision as of 08:25, 3 October 2010

<seo title="Opskrifter" />

Ingredienser

  • 6 hvidløgsfed
  • 6 spsk rasp
  • 2 æggeblommer
  • ¼ liter olivenolie
  • saft fra 1-2 citroner
  • salt
  • peber

Fremgangsmåde

Hvidløgsfeddene skrælles, hakkes fint og kommes i en skål.
Raspen fugtes med varmt vand og kommes over hvidløgene.
Æggeblommerne kommes i.
Saucen røres med en el mikser mens olien langsomt hældes over i en tynd stråle.
Aïoli'en smages til med rigeligt citronsaft, salt og hvid peber. Konsistensen skal være som en lind grød, hvis den er lidt for skilt, kan man blende den lidt med en stavblender til sidst.
Køl Aïoli'en af i køleskab inden den serveres.

Aioli - Wikipedia

<google>DANSK</google>

id=siteTree