Æblechutney: Difference between revisions
Jump to navigation
Jump to search
No edit summary |
No edit summary |
||
Line 2: | Line 2: | ||
Æblechutney med karry: | Æblechutney med karry: | ||
====Ingredienser==== | |||
* 1,5 kilo syrlige æbler i tern | * 1,5 kilo syrlige æbler i tern | ||
* 2 store løg, skåret i ringe | * 2 store løg, skåret i ringe | ||
Line 15: | Line 14: | ||
* 3 spsk olie | * 3 spsk olie | ||
====Fremgangsmåde==== | |||
Svits karryen i olien. | |||
Kom resten af ingredienserne i og rør rundt til det er blandet. | |||
Kog det hele i 1 time. Rør i det tit, det brænder nemt på! | |||
Kog lidt uden låg til sidst hvis det ikke er tykt nok. | |||
Kom atamon i ifølge opskriften på flasken. | |||
Skyl glassene i kogende vand og atamon før de fyldes. | |||
Revision as of 07:18, 14 October 2007
Æblechutney med karry:
Ingredienser
- 1,5 kilo syrlige æbler i tern
- 2 store løg, skåret i ringe
- 100 g tørrede abrikoser skåret i små tern
- 1 stang kanel
- 8 hele nelliker
- 50 g friskrevet ingefær
- 200 g rørsukker
- 4 spsk karry
- 3,5 dl eddike
- 3 spsk olie
Fremgangsmåde
Svits karryen i olien.
Kom resten af ingredienserne i og rør rundt til det er blandet.
Kog det hele i 1 time. Rør i det tit, det brænder nemt på!
Kog lidt uden låg til sidst hvis det ikke er tykt nok.
Kom atamon i ifølge opskriften på flasken.
Skyl glassene i kogende vand og atamon før de fyldes.
Jeg kommer atamon i ifølge foreskrifterne på flasken, fordi jeg gerne vil, at chutneyen holder sig vinteren over. Jeg hælder den på rene glas og lukker dem med det samme.
Stil chutneyen køligt og mørkt - i køleskabet er fint…
<google>DANSK</google>