Æblechutney: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
No edit summary
 
(9 intermediate revisions by the same user not shown)
Line 1: Line 1:
[[Category:Danske sider]]
{{Tilbehør}}
Æblechutney med karry:
 
====Ingredienser====
====Ingredienser====
* 1,5 kilo syrlige æbler i tern
* 1,5 kilo syrlige æbler i tern
* 2 store løg, skåret i ringe
* 2 store løg, skåret i ringe
* 100 g tørrede abrikoser skåret i små tern
* 100 g tørrede abrikoser skåret i små tern
* 50 g friskrevet ingefær
* 4 spsk karry
* 3 spsk olie
* 3,5 dl eddike
* 1 stang kanel
* 1 stang kanel
* 8 hele nelliker
* 8 hele nelliker
* 50 g friskrevet ingefær
* 200 g rørsukker
* 200 g rørsukker
* 4 spsk karry
* 3,5 dl eddike
* 3 spsk olie


====Fremgangsmåde====
====Fremgangsmåde====
Line 21: Line 19:
Kog det hele i 1 time. Rør i det tit, det brænder nemt på!
Kog det hele i 1 time. Rør i det tit, det brænder nemt på!


Kog lidt uden låg til sidst hvis det ikke er tykt nok.
Hvis det ikke virker tykt nok kan man koge det lidt uden låg til sidst.
 
Kom atamon i ifølge opskriften på flasken.
 
Skyl glassene i kogende vand og atamon før de fyldes.
 
 
Jeg kommer atamon i ifølge foreskrifterne på flasken, fordi jeg gerne vil, at chutneyen holder sig vinteren over. Jeg hælder den på rene glas og lukker dem med det samme.
 


Stil chutneyen køligt og mørkt - i køleskabet er fint…
Kom atamon i ifølge opskriften på flasken. Skyl glassene i kogende vand og atamon før de fyldes.


Chutneyen skal opbevares køligt og mørkt.


<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Latest revision as of 07:49, 5 February 2017

Ingredienser

  • 1,5 kilo syrlige æbler i tern
  • 2 store løg, skåret i ringe
  • 100 g tørrede abrikoser skåret i små tern
  • 50 g friskrevet ingefær
  • 4 spsk karry
  • 3 spsk olie
  • 3,5 dl eddike
  • 1 stang kanel
  • 8 hele nelliker
  • 200 g rørsukker

Fremgangsmåde

Svits karryen i olien.

Kom resten af ingredienserne i og rør rundt til det er blandet.

Kog det hele i 1 time. Rør i det tit, det brænder nemt på!

Hvis det ikke virker tykt nok kan man koge det lidt uden låg til sidst.

Kom atamon i ifølge opskriften på flasken. Skyl glassene i kogende vand og atamon før de fyldes.

Chutneyen skal opbevares køligt og mørkt.

<google>DANSK</google>

id=siteTree