Æblechutney: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
(New page: Æblechutney med karry: Portionen giver godt 1½ liter chutney 1,5 kilo syrlige æbler i tern 2 store løg, skåret i ringe 100 g tørrede abrikoser skåret i små tern 1 stang kanel 8 h...)
 
No edit summary
 
(12 intermediate revisions by the same user not shown)
Line 1: Line 1:
Æblechutney med karry:
{{Tilbehør}}
====Ingredienser====
* 1,5 kilo syrlige æbler i tern
* 2 store løg, skåret i ringe
* 100 g tørrede abrikoser skåret i små tern
* 50 g friskrevet ingefær
* 4 spsk karry
* 3 spsk olie
* 3,5 dl eddike
* 1 stang kanel
* 8 hele nelliker
* 200 g rørsukker


Portionen giver godt 1½ liter chutney
====Fremgangsmåde====
Svits karryen i olien.


1,5 kilo syrlige æbler i tern
Kom resten af ingredienserne i og rør rundt til det er blandet.
2 store løg, skåret i ringe
100 g tørrede abrikoser skåret i små tern
1 stang kanel
8 hele nelliker
50 g friskrevet ingefær
200 g rørsukker
4 spsk karry
3,5 dl eddike
1 spsk olie (jeg brugte hasselnøddeolie)


Kom olie og karry i gryden og varm det op til karryen begynder at dufte. Tilsæt resten af ingredienserne og lad hele molevitten koge 1 times tid under låg, men med hyppige omrøringer, det ikke brænder på.
Kog det hele i 1 time. Rør i det tit, det brænder nemt !


Hvis chutneyen ikke er blevet tyk nok, kan du lade den koge ekstra 10 minutter uden låg, så noget af væden fordamper.
Hvis det ikke virker tykt nok kan man koge det lidt uden låg til sidst.


Jeg kommer atamon i ifølge foreskrifterne på flasken, fordi jeg gerne vil, at chutneyen holder sig vinteren over. Jeg hælder den på rene glas og lukker dem med det samme.
Kom atamon i ifølge opskriften på flasken. Skyl glassene i kogende vand og atamon før de fyldes.


Stil chutneyen køligt og mørkt - i køleskabet er fint…
Chutneyen skal opbevares køligt og mørkt.
 
<google>DANSK</google>

Latest revision as of 07:49, 5 February 2017

Ingredienser

  • 1,5 kilo syrlige æbler i tern
  • 2 store løg, skåret i ringe
  • 100 g tørrede abrikoser skåret i små tern
  • 50 g friskrevet ingefær
  • 4 spsk karry
  • 3 spsk olie
  • 3,5 dl eddike
  • 1 stang kanel
  • 8 hele nelliker
  • 200 g rørsukker

Fremgangsmåde

Svits karryen i olien.

Kom resten af ingredienserne i og rør rundt til det er blandet.

Kog det hele i 1 time. Rør i det tit, det brænder nemt på!

Hvis det ikke virker tykt nok kan man koge det lidt uden låg til sidst.

Kom atamon i ifølge opskriften på flasken. Skyl glassene i kogende vand og atamon før de fyldes.

Chutneyen skal opbevares køligt og mørkt.

<google>DANSK</google>

id=siteTree