Æblechutney: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
No edit summary
Line 2: Line 2:
Æblechutney med karry:
Æblechutney med karry:


Portionen giver godt 1½ liter chutney
====Ingredienser====
 
* 1,5 kilo syrlige æbler i tern
* 1,5 kilo syrlige æbler i tern
* 2 store løg, skåret i ringe
* 2 store løg, skåret i ringe
Line 15: Line 14:
* 3 spsk olie
* 3 spsk olie


Kom olie og karry i gryden og varm det op til karryen begynder at dufte. Tilsæt resten af ingredienserne og lad hele molevitten koge 1 times tid under låg, men med hyppige omrøringer, det ikke brænder på.
====Fremgangsmåde====
Svits karryen i olien.
 
Kom resten af ingredienserne i og rør rundt til det er blandet.
 
Kog det hele i 1 time. Rør i det tit, det brænder nemt !
 
Kog lidt uden låg til sidst hvis det ikke er tykt nok.


Kom atamon i ifølge opskriften på flasken.


Hvis chutneyen ikke er blevet tyk nok, kan du lade den koge ekstra 10 minutter uden låg, så noget af væden fordamper.
Skyl glassene i kogende vand og atamon før de fyldes.





Revision as of 07:18, 14 October 2007

Æblechutney med karry:

Ingredienser

  • 1,5 kilo syrlige æbler i tern
  • 2 store løg, skåret i ringe
  • 100 g tørrede abrikoser skåret i små tern
  • 1 stang kanel
  • 8 hele nelliker
  • 50 g friskrevet ingefær
  • 200 g rørsukker
  • 4 spsk karry
  • 3,5 dl eddike
  • 3 spsk olie

Fremgangsmåde

Svits karryen i olien.

Kom resten af ingredienserne i og rør rundt til det er blandet.

Kog det hele i 1 time. Rør i det tit, det brænder nemt på!

Kog lidt uden låg til sidst hvis det ikke er tykt nok.

Kom atamon i ifølge opskriften på flasken.

Skyl glassene i kogende vand og atamon før de fyldes.


Jeg kommer atamon i ifølge foreskrifterne på flasken, fordi jeg gerne vil, at chutneyen holder sig vinteren over. Jeg hælder den på rene glas og lukker dem med det samme.


Stil chutneyen køligt og mørkt - i køleskabet er fint…


<google>DANSK</google>

id=siteTree