Älplermakkaronen

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search

Ingredienser

  • 400g penne eller makaroni (Schweitzerne bruger Hörnli, men det er ikke til at skaffe i danmark)
  • 250 gram kartofler
  • 3 dl fløde eller mælk
  • 300 g revet ost (helst Obwalden bjerg ost eller Sprinz, men anden ost kan også bruges f.eks. Grana Padano)
  • 2 store løg
  • smør (til at stege løgene, og smøre fadet)
  • lidt mel
  • salt
  • peber

Fremgangsmåde

Skræl kartoflerne og skær dem i tern eller strimler.
Skær løgene i strimler, vend dem i lidt mel.
Tænd ovnen på 180° varmluft.
Kog pasta og kartofler sammen i en gryde med rigeligt saltet vand.
Tilpas kogetiden afhængig af hvor lang tid pastaen skal koge, og hvor små stykker kartoflerne er skåret ud i, det er ikke sikkert de skal kommes i gryden samtidig. Kartoflerne skal kun være næsten kogt.
Hæld vandet fra kartofler og pasta.
Fløde (eller mælk) opvarmes i en pande til kogepunktet, og tilsættes en tredjedel af osten.
Pasta og kartofler hældes over i panden, og blandes med fløden.
Yderligere en trediedel af osten blandes i.
Hæld blandingen over i et ildfast fad, og fordel den sidste trediedel af osten ovenpå.br> Kom fadet i ovnen 10-15 min indtil osten smelter.
Steg løgene gyldne og sprøde i smørret.
Server Älplermagronen pyntet med de riste løg ovenpå.

<google>DANSK</google>

id=siteTree