Pastasalat

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search


Ingredienser

  • 250-350 g pasta penne (tør vægt) - De Cecco Penne rigate nº 41 er rigtig gode
  • ½ l cremefraiche 18%
  • 2 gulerødder
  • 2 røde eller gule peberfrugter
  • 1 lille løg (hvis det er stort så brug kun halvdelen)
  • 1-2 stængler blegselleri
  • 2-3 fed hvidløg
  • 2 tsk Dijon sennep
  • 1 tsk salt
  • peber

Fremgangsmåde

Kog pastaen (uden olie, kun med salt), og lad den køle af til køleskabstemperatur.

Gulerødderne skæres i tændstikstykke små stave, eller rives.
Peberfrugterne skæres i tændstikstykke små stykker.
Blegselleri i tynde skiver.
Løget hakkes fint.
Bland cremefraiche med presset hvidløg, sennep, salt og peber.
Kom grøntsagerne i blandingen og vend rundt til de er ensartet fordelt.
Tilsæt pasta (den skal være helt kold), og lad det trække i køleskabet i en times tid.

Forslag til variationer - brug en eller flere af disse ingredienser

  • 2 tsk karry
  • et lille bundt forårsløg i fine skiver
  • 1 agurk i meget små stykker
  • 2 dl majs
  • friske krydderurter, f.eks. basilikum, purløg, timian eller persille (hvis du bruger persille kan den ikke gemmes)
  • 1-2 pakker bacon stegt i 2 cm lange stykker
  • squash i tændstikstykke små stave

id=siteTree