Opskrifter med filodej: Difference between revisions
No edit summary |
No edit summary |
||
Line 1: | Line 1: | ||
{{Forretter}} | {{Forretter}} | ||
* [http://en.wikipedia.org/wiki/Spanakopita Spanakopita] | |||
* [http://www.kalu.dk/spinat-og-feta-i-filodej.aspx Spinat og feta i filodej] | * [http://www.kalu.dk/spinat-og-feta-i-filodej.aspx Spinat og feta i filodej] | ||
* [http://www.kalu.dk/indbagt-ost-i-filodej.aspx Indbagt osti filodej] | * [http://www.kalu.dk/indbagt-ost-i-filodej.aspx Indbagt osti filodej] |
Latest revision as of 05:54, 18 May 2015
- Spanakopita
- Spinat og feta i filodej
- Indbagt osti filodej
- Fatayer bi sabanekh - Filodej med spinat og feta
- Græske Ostekager (Tiropitakia)
- Tiropita
Italiensk inspireret ostefyld
Ingredienser
- 2 røde peberfrugter
- 250 g smuldret ricotta ost
- 350 g smuldret feta
- 150 g revet parmesan
- 4 æg
- ½ tsk muskatnød
- sort peber
- 1 fed hvidløg
- ½ dl finthakket persille
- 2 spsk finthakkede kapers
- filo dej
- 1 dl smeltet smør
- 1 dl oliven olie
Fremgangsmåde
Del peberfrugterne i halve og fjern stilke og kerner.
Grill dem i ovnen med skindet op til det bliver mørkt og kan pilles af.
Put dem i en plastic pose, og lad dem køle af i 10 minutter.
Tag peberfrugterne ud af posen, og pil skindet af med fingrene. Skrab evt. det sidste af med en kniv.
Hak peberfrugterne fint.
Bland ricotta, feta og parmesan, æg, muskat, pebber, hvidløg, persille og kapers til en stiv blanding.
Tænd ovnen på 190°C.
Samosa med oksekød
16 styk
Ingredienser
- 500 g hakket oksekød
- 2 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk tørrede chiliflager
- ½ spsk karry
- 1 tsk knust spidskommen
- 1 tsk salt
- 1 bundt frisk mynte
- olivenolie til stegning
- 1 pakke filodej fra irma (120 g)
Fremgangsmåde
Hak skalotteløg og hvidløg fint.
Brun kødet i en gryde.
Imens kødet bruner kommes chilliflager, karry, spidskommen og salt i.
Tilsæt de hakkede skalotteløg og hvidløget de sidste par minutter.
Lad kødet stå og simre i 15-20 min, tilsæt evt. en anelse væde hvis det bliver for tørt.
<google>DANSK</google>