Spinatboller: Difference between revisions
Jump to navigation
Jump to search
(New page: * 5 dl lunkent vand * 25 gram gær * 1 spsk sukker * 200 gram hakket spinat (frossen) * 1 dl. tykmælk * 3 tsk salt * 2 tsk reven muskatnød * 1 kg hvedemel Al væsken hældes i en stor s...) |
No edit summary |
||
Line 8: | Line 8: | ||
* 1 kg hvedemel | * 1 kg hvedemel | ||
Al væsken hældes i en stor skål og blandes. Rør sukker, gær, muskat, salt og den optøede spinat i. Melet rører i | Al væsken hældes i en stor skål og blandes. Rør sukker, gær, muskat, salt og den optøede spinat i. | ||
Melet rører i lidt ad gangen. Tilpas med mel, således at dejen slipper kanterne på skålen. Der må ikke komme for meget mel i. | |||
lidt ad gangen. Tilpas med mel, således at dejen slipper kanterne på skålen. Der må ikke komme for meget mel i. | |||
Dejen skal kunne rører med en grydeske. Dejens overflade drysses nu med mel og skålen tildækkes med et viskestykke, Lad dejen hæve ved stuentemperatur i cirka 1½ time, til den opnår dobbelt størrelse. Er dejen nu for klistret tilsættes lidt ekstra mel. | Dejen skal kunne rører med en grydeske. Dejens overflade drysses nu med mel og skålen tildækkes med et viskestykke, Lad dejen hæve ved stuentemperatur i cirka 1½ time, til den opnår dobbelt størrelse. Er dejen nu for klistret tilsættes lidt ekstra mel. | ||
En passende portion dej lægges med en ske, på en plade med bagepapir. Bollerne skal være godt store. Lad dem nu efterhæve i en ½ time til dobbeltstørrelse og bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader i 20 - 25 min. Brug ikke varmluftsovn. | En passende portion dej lægges med en ske, på en plade med bagepapir. Bollerne skal være godt store. Lad dem nu efterhæve i en ½ time til dobbeltstørrelse og bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader i 20 - 25 min. Brug ikke varmluftsovn. | ||
Revision as of 10:24, 2 September 2007
- 5 dl lunkent vand
- 25 gram gær
- 1 spsk sukker
- 200 gram hakket spinat (frossen)
- 1 dl. tykmælk
- 3 tsk salt
- 2 tsk reven muskatnød
- 1 kg hvedemel
Al væsken hældes i en stor skål og blandes. Rør sukker, gær, muskat, salt og den optøede spinat i. Melet rører i lidt ad gangen. Tilpas med mel, således at dejen slipper kanterne på skålen. Der må ikke komme for meget mel i.
Dejen skal kunne rører med en grydeske. Dejens overflade drysses nu med mel og skålen tildækkes med et viskestykke, Lad dejen hæve ved stuentemperatur i cirka 1½ time, til den opnår dobbelt størrelse. Er dejen nu for klistret tilsættes lidt ekstra mel.
En passende portion dej lægges med en ske, på en plade med bagepapir. Bollerne skal være godt store. Lad dem nu efterhæve i en ½ time til dobbeltstørrelse og bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader i 20 - 25 min. Brug ikke varmluftsovn.