Jims Laheys perfekte brød: Difference between revisions
Jump to navigation
Jump to search
(Created page with "{{Bagværk}} ====Ingredienser==== ====Fremgangsmåde==== <google>DANSK</google>") |
No edit summary |
||
Line 1: | Line 1: | ||
{{Bagværk}} | {{Bagværk}} | ||
Italiensk brød med kraftig skorpe og god krumme. | |||
====Ingredienser==== | ====Ingredienser==== | ||
* 1 g tørgær eller en klump almindelig gær på størrelse med en ært | |||
* 300 g vand - du kan erstatte 1/4 af væsken med pilsnerøl | |||
* 400 g hvedemel - du kan erstatte en 1/4 hvedemel eller mere med grovere melsorter. | |||
* 8 g salt | |||
* evt en spiseskefuld eddike for at efterligne smagen af surdej. Det er snyd, men fungerer godt. | |||
* en gryde, der kan gå i ovnen | |||
====Fremgangsmåde==== | ====Fremgangsmåde==== | ||
Den høje varme i gryden sørger normalt for, at brødet ikke brænder på, når det hældes i. Men du kan drysse lidt mel i gryden, lige før du hælder dejen i, hvis du vil være på den sikre side. Dejen kan også efterhæve i en skål foret med bagepapir, hvorefter du lægger bagepapir og dej i gryden.<br> | |||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Revision as of 08:46, 7 February 2016
Italiensk brød med kraftig skorpe og god krumme.
Ingredienser
- 1 g tørgær eller en klump almindelig gær på størrelse med en ært
- 300 g vand - du kan erstatte 1/4 af væsken med pilsnerøl
- 400 g hvedemel - du kan erstatte en 1/4 hvedemel eller mere med grovere melsorter.
- 8 g salt
- evt en spiseskefuld eddike for at efterligne smagen af surdej. Det er snyd, men fungerer godt.
- en gryde, der kan gå i ovnen
Fremgangsmåde
Den høje varme i gryden sørger normalt for, at brødet ikke brænder på, når det hældes i. Men du kan drysse lidt mel i gryden, lige før du hælder dejen i, hvis du vil være på den sikre side. Dejen kan også efterhæve i en skål foret med bagepapir, hvorefter du lægger bagepapir og dej i gryden.
<google>DANSK</google>