Falafel: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
(Created page with '{{Opskrifter}} ====Ingredienser==== * 300 g kikærter udblødt i ca 12 timer * 100 g hestebønner (foul) fås på dåse * 3 skiver toast / hvidt brød opblødt i vand * 1-2 spsk …')
 
No edit summary
Line 3: Line 3:
* 300 g kikærter udblødt i ca 12 timer
* 300 g kikærter udblødt i ca 12 timer
* 100 g hestebønner (foul) fås på dåse
* 100 g hestebønner (foul) fås på dåse
* 3 skiver toast / hvidt brød opblødt i vand
* 4 fed hvidløg
* 1-2 spsk falafelkrydderi - blandings krydderi (koriander, spidskommen, kanel, allehånde, muskatnød, peber)
* 2 løg
* 1 lille bundt friske koriander
* 2 stilk bladselleri
* salt
* 1 tsk bordsalt
* peber
* 4 spsk hvedemel
* 1-2 spsk falafel krydderi - blandings krydderi (koriander, spidskommen, kanel, allehånde, muskatnød, peber)
* 2 tsk salt
* 1 l vindruekerneolie til stegning
* 1 l vindruekerneolie til stegning


====Fremgangsmåde====
====Fremgangsmåde====
Kom kikærter, hestebønner, falafelkrydderi, fint snittede koriander, ½ snittet chili, hvidløg og det opblødte brød i en foodprocessor og blend det sammen.<br>
Kom alle ingredienserne undtagen olien i en foodprocessor og blend det sammen.<br>
Tilsæt undervejs lidt vand for at opnå den rette konsistens. Blandingen skal være ensartet, uden på nogen måde at være flydende.<br>
Tilsæt undervejs lidt vand for at opnå den rette konsistens.<br>
Blandingen skal være ensartet, uden på nogen måde at være flydende.<br>
Smag den til med salt og peber.<br>
Smag den til med salt og peber.<br>
I en dyb gryde, opvarmes olien til max 160º grader.<br>
I en dyb gryde, opvarmes olien til max 160º grader.<br>
Form falafel mellem en spiseske og hånden, og sænk nogle stk ned i olien ad gangen, og steg dem gyldne.<br>
Form falafel mellem en spiseske og hånden, og sænk nogle stk ned i olien ad gangen, og steg dem gyldne.<br>
Tag dem op og læg dem på fedtsugende papir.<br>
Tag falafelkuglerne op efterhånden som de bliver gyldne og læg dem på et fad.<br>
Server falaflerne varme med pitabrød, dressing og et stort fad med fintsnittet salat, rødløg, agurk, peberfrugt og tomat.<br>


<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Revision as of 17:33, 2 March 2013

Ingredienser

  • 300 g kikærter udblødt i ca 12 timer
  • 100 g hestebønner (foul) fås på dåse
  • 4 fed hvidløg
  • 2 løg
  • 2 stilk bladselleri
  • 1 tsk bordsalt
  • 4 spsk hvedemel
  • 1-2 spsk falafel krydderi - blandings krydderi (koriander, spidskommen, kanel, allehånde, muskatnød, peber)
  • 2 tsk salt
  • 1 l vindruekerneolie til stegning

Fremgangsmåde

Kom alle ingredienserne undtagen olien i en foodprocessor og blend det sammen.
Tilsæt undervejs lidt vand for at opnå den rette konsistens.
Blandingen skal være ensartet, uden på nogen måde at være flydende.
Smag den til med salt og peber.
I en dyb gryde, opvarmes olien til max 160º grader.
Form falafel mellem en spiseske og hånden, og sænk nogle stk ned i olien ad gangen, og steg dem gyldne.
Tag falafelkuglerne op efterhånden som de bliver gyldne og læg dem på et fad.
Server falaflerne varme med pitabrød, dressing og et stort fad med fintsnittet salat, rødløg, agurk, peberfrugt og tomat.

<google>DANSK</google>

id=siteTree