Tomatsuppe: Difference between revisions
No edit summary |
No edit summary |
||
Line 1: | Line 1: | ||
{{Supper}}[[File:Toamtsuppe.jpg| | {{Supper}}[[File:Toamtsuppe.jpg|right]] | ||
====Ingredienser==== | ====Ingredienser==== |
Latest revision as of 13:16, 1 April 2017
Ingredienser
- 1 kg modne cherrytomater på stilk, gerne både røde og gule
- 4 store tomater
- 1 frisk rød chili
- 4 fed hvidløg
- 2 små rødløg
- 4 spsk balsamicoeddike
- 1 lille bdt frisk basilikum
- olivenolie
- groft salt
- groft sort peber
- cremefraiche
- ciabattabrød
Fremgangsmåde
Stil alle ingredienser og alt grej parat. Tænd ovnen på 220° og sæt en stor gryde over lav varme. Monter standardkniven i foodprocessoren.
Pluk tomaterne af stilkene, men lad nogle af de grønne toppe blive siddende.
Skær store tomater i kvarter og fordel alle tomaterne i en bradepande.
Dryp generøst med olivenolie og krydr med salt og peber.
Flæk og udkern chilien og kom den op i.
Kvas 4 pillede fed hvidløg i.
Vend alt hurtigt sammen og sæt det på øverste rille i ovnen i 12-15 min.
Pil løgene, hak dem groft og kom dem op i den varme gryde med en sjat olivenolie og lidt salt.
Skru op til middel varme og lad løgene stå og blive bløde, rør rundt af og til.
Rør 4 spsk balsamico i løgene og lad den koge ind.
Tag bradepanden med tomater ud af ovnen og hæld det hele op i gryden med løg.
Riv ciabattabrødet i 8 lige store stykker og ned i en anden bradepande. Hæld generøst med olivenolie over ledsaget af et nip salt og stil panden på nederste rille i ovnen. Se til dem - hvis de er sprøde og gyldne, så sluk for varmen, men lad dem blive i ovnen og holde sig varme.
Blend det hele til en grov konsistens med en stavblender.
Tilsæt næsten al basilikum, og blend en gang mere.
Hæld din tomatsuppe op i en stor serveringsskål.
Pynt med med en klat cremefraiche, nogle basilikumblade og et dryp ekstra-jomfruolivenolie.
Stil skålen på bordet sammen med en stabel suppeskåle og bradepanden med croutoner fra ovnen.
Fremgangsmåde: Croutoner
<google>DANSK</google>