Kyllingegullash: Difference between revisions
Jump to navigation
Jump to search
No edit summary |
|||
(4 intermediate revisions by the same user not shown) | |||
Line 1: | Line 1: | ||
{{ | {{Hovedretter}} | ||
4 personer | 4 personer | ||
====Ingredienser==== | ====Ingredienser==== | ||
=====Gullash===== | |||
* 600 g kyllingebryst eller filet | * 600 g kyllingebryst eller filet | ||
* 2 løg | * 2 løg | ||
* 6 fed hvidløg | * 6 fed hvidløg | ||
* 3 røde peberfrugter | * 3 røde peberfrugter | ||
* | * 200 g kartofler | ||
* | * 70 g tomatpuré (en lille dåse) | ||
* 1 dåse hakkede tomater | * 1 dåse hakkede tomater | ||
* | * 5 dl vand | ||
* 3 kyllinge bouillon terninger | * 3 kyllinge bouillon terninger | ||
* 2 tsk chilli pulver | * 2 tsk chilli pulver | ||
Line 40: | Line 41: | ||
Lad det koge under låg i 20-30 minutter, til kartoflerne er blevet møre.<br> | Lad det koge under låg i 20-30 minutter, til kartoflerne er blevet møre.<br> | ||
Hak persillen fint og bland | Hak persillen fint og bland lidt over halvdelen med den græske yoghurt og ½ tsk. salt.<br> | ||
Server gullashen i en skål med en klat persilleyoghurt | Server gullashen i en skål med en klat persilleyoghurt, et drys persille og et godt stykke brød.<br> | ||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Latest revision as of 04:16, 23 December 2016
4 personer
Ingredienser
Gullash
- 600 g kyllingebryst eller filet
- 2 løg
- 6 fed hvidløg
- 3 røde peberfrugter
- 200 g kartofler
- 70 g tomatpuré (en lille dåse)
- 1 dåse hakkede tomater
- 5 dl vand
- 3 kyllinge bouillon terninger
- 2 tsk chilli pulver
- 1 tsk salt
- peber
- olivenolie
evt.
- 2 tsk oregano
- 1 tsk rosmarin
- 1 tsk basilikum
Persilleyoughurt
- 1 bundt persille
- 2 dl græsk youghurt
- ½ tsk salt
- brød
Fremgangsmåde
Skær kyllingekødet i store tern.
Pil og hak løg og hvidløg fint.
Skær peberfrugterne i tern.
Skræl kartoflerne og skær dem i tern.
Brun kyllingekødet i olivenolie i en stor gryde til det har fået farve, ca. 3 minutter.
Tilsæt løg, hvidløg, peberfrugt og kartofler, og krydr med en tsk. salt.
Tilsæt tomatpure og brun det i 2 minutter.
Tilsæt hakkede tomater, bouillon og vand.
Lad det koge under låg i 20-30 minutter, til kartoflerne er blevet møre.
Hak persillen fint og bland lidt over halvdelen med den græske yoghurt og ½ tsk. salt.
Server gullashen i en skål med en klat persilleyoghurt, et drys persille og et godt stykke brød.
<google>DANSK</google>