Japansk mørbrad med wasabikartofler og tomatsalat: Difference between revisions
No edit summary |
No edit summary |
||
(One intermediate revision by the same user not shown) | |||
Line 1: | Line 1: | ||
{{ | {{Hovedretter}} | ||
====Ingredienser==== | ====Ingredienser==== | ||
* 600 g svinemørbrad | * 600 g svinemørbrad | ||
Line 8: | Line 8: | ||
* 1 kg kartofler | * 1 kg kartofler | ||
* 2.5 dl vand | * 2.5 dl vand | ||
* salt | |||
* 2 bdt forårsløg | |||
* 2 spsk wasabi pasta | |||
* 2 spsk vand | |||
=====Wasabikartofler alternativ udgave===== | |||
* 1 kg baby kartofler med skræl | |||
* salt | * salt | ||
* 2 bdt forårsløg | * 2 bdt forårsløg | ||
Line 28: | Line 35: | ||
Skræl kartoflerne, skær dem i skiver og læg dem pænt taglagt i en sauterpande.<br> | Skræl kartoflerne, skær dem i skiver og læg dem pænt taglagt i en sauterpande.<br> | ||
Drys med salt og hæld ved kartoflerne. Læg låg på og damp dem møre ca. 15 minutter.<br> | Drys med salt og hæld ved kartoflerne. Læg låg på og damp dem møre ca. 15 minutter.<br> | ||
Snit forårsløgene, drys dem over kartoflerne og lad dem dampe med de sidste 3 minutter. Rør wasabi op med 2 spsk vand og dryp det over kartoflerne. | Snit forårsløgene, drys dem over kartoflerne og lad dem dampe med de sidste 3 minutter.<br> | ||
Rør wasabi op med 2 spsk vand og dryp det over kartoflerne. | |||
=====Wasabikartofler alternativ udgave===== | |||
Vask babykartoflerne og kog dem i saltet vand, til de er næsten møre.<br> | |||
Snit forårsløgene.<br> | |||
Kom kartofler og forårsløg og i et fad, med salt og lidt olie og bag dem færdige i ovnen.<br> | |||
Rør wasabi op med 2 spsk vand og dryp det over kartoflerne til sidst. | |||
=====Tomatsalat===== | =====Tomatsalat===== |
Latest revision as of 04:01, 23 December 2016
Ingredienser
- 600 g svinemørbrad
- 1 dl Teriyakisauce
- Teriyakisauce kan købes færdig, eller laves af 3 spsk sojasauce, 2 spsk sake eller tør sherry, 1 tsk sukker og 1 tsk finthakket frisk ingefær.
Wasabikartofler
- 1 kg kartofler
- 2.5 dl vand
- salt
- 2 bdt forårsløg
- 2 spsk wasabi pasta
- 2 spsk vand
Wasabikartofler alternativ udgave
- 1 kg baby kartofler med skræl
- salt
- 2 bdt forårsløg
- 2 spsk wasabi pasta
- 2 spsk vand
Tomatsalat
- 2 lime
- 400 g cherrytomater
- 1 rødløg
- salt
- peber
- 2 spsk olivenolie
Fremgangsmåde
Skær kødet i 1 cm tykke skiver og vend dem i en skål med Teriyakisauce.
Lad dem marinere mindst ½ time i køleskab (gerne natten over).
Wasabikartofler
Skræl kartoflerne, skær dem i skiver og læg dem pænt taglagt i en sauterpande.
Drys med salt og hæld ved kartoflerne. Læg låg på og damp dem møre ca. 15 minutter.
Snit forårsløgene, drys dem over kartoflerne og lad dem dampe med de sidste 3 minutter.
Rør wasabi op med 2 spsk vand og dryp det over kartoflerne.
Wasabikartofler alternativ udgave
Vask babykartoflerne og kog dem i saltet vand, til de er næsten møre.
Snit forårsløgene.
Kom kartofler og forårsløg og i et fad, med salt og lidt olie og bag dem færdige i ovnen.
Rør wasabi op med 2 spsk vand og dryp det over kartoflerne til sidst.
Tomatsalat
Skær tomaterne i halve, og kom dem i en skål.
Hak rødløget fint, og bland det med tomaterne.
Drys list salt og peber på.
Rør 1 spsk limesaft med olien og kom dressingen over.
Skær noget af lime skallen i tynde strimler og pynt salaten med det.
Steg mørbradskiverne på en pande 1-2 minutter på hver side.
<google>DANSK</google>