Spinatboller: Difference between revisions
No edit summary |
No edit summary |
||
(19 intermediate revisions by the same user not shown) | |||
Line 1: | Line 1: | ||
{{Bagværk}} | |||
<keywords content="Bagværk Brød Bage Bageopskrifter Madopskrifter" /> | <keywords content="Bagværk Brød Bage Bageopskrifter Madopskrifter" /> | ||
====Ingredienser==== | |||
[[Image:Spinatboller.jpg|right|400px]] | |||
* 5 dl lunkent vand | * 5 dl lunkent vand | ||
* 1 ½ dl yoghurt naturel | |||
* 25 gram gær | * 25 gram gær | ||
* 1 spsk sukker | * 1 spsk sukker | ||
* 3 tsk salt | * 3 tsk salt | ||
* | * 1 tsk reven muskatnød | ||
* 1 | * 1 dl olie | ||
* 225 gram hel spinat (frossen i kugler) | |||
* 200 g durum mel | |||
* 800 g hvede mel | |||
* lidt mælk til pensling | |||
* evt. salt eller citronpeber til at drysse ovenpå | |||
====Fremgangsmåde==== | |||
Tø spinaten først, evt. i mikrobølgeovn. | |||
Bland vand og youghurt sammen.<br> | |||
Smulder gæren i og rør til den er opløst.<br> | |||
Tilsæt sukker, salt, muskatnød og olie.<br> | |||
Rør spianten i, pas på den ikke er for kold så dejen ikke hæver. | |||
Bland durum hvede i.<br> | |||
Rør hvedemel i lidt af gangen til dejen har en passende konsistens, den skal ikke æltes med hænderne men være lidt klistret så den kan anbringes på bagepladen med et par skeer. Juster evt. mængden af mel lidt. | |||
Lad dejen hæve i 1-2 timer til den har dobbelt størelse. | |||
Rør dejen igen. | |||
[[Image:Spinatboller_ubagt.jpg|right|100px|thumb|Bollerne placeres på pladen med et par grydeskeer]] | |||
Fordel dejen ved hjælp af et par skeer i 8 eller 10 boller på 2 bageplader med bagepapir.<br> | |||
Bollerne pesles med mælk og drysses evt. med salt eller citronpeber. | |||
Sæt en foliebakke med vand i bunden af ovnen. | |||
Bages en rille under midten ved 225 grader (ikke varmluft) i 25-30 min de skal lyde lidt hult hvis man banker dem på bunden. Pas på de ikke bliver for mørke. | |||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Latest revision as of 13:45, 4 December 2016
<keywords content="Bagværk Brød Bage Bageopskrifter Madopskrifter" />
Ingredienser
- 5 dl lunkent vand
- 1 ½ dl yoghurt naturel
- 25 gram gær
- 1 spsk sukker
- 3 tsk salt
- 1 tsk reven muskatnød
- 1 dl olie
- 225 gram hel spinat (frossen i kugler)
- 200 g durum mel
- 800 g hvede mel
- lidt mælk til pensling
- evt. salt eller citronpeber til at drysse ovenpå
Fremgangsmåde
Tø spinaten først, evt. i mikrobølgeovn.
Bland vand og youghurt sammen.
Smulder gæren i og rør til den er opløst.
Tilsæt sukker, salt, muskatnød og olie.
Rør spianten i, pas på den ikke er for kold så dejen ikke hæver.
Bland durum hvede i.
Rør hvedemel i lidt af gangen til dejen har en passende konsistens, den skal ikke æltes med hænderne men være lidt klistret så den kan anbringes på bagepladen med et par skeer. Juster evt. mængden af mel lidt.
Lad dejen hæve i 1-2 timer til den har dobbelt størelse.
Rør dejen igen.
Fordel dejen ved hjælp af et par skeer i 8 eller 10 boller på 2 bageplader med bagepapir.
Bollerne pesles med mælk og drysses evt. med salt eller citronpeber.
Sæt en foliebakke med vand i bunden af ovnen.
Bages en rille under midten ved 225 grader (ikke varmluft) i 25-30 min de skal lyde lidt hult hvis man banker dem på bunden. Pas på de ikke bliver for mørke.
<google>DANSK</google>