Fava: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
Line 14: Line 14:


Ærterne udblødes natten over. Visse typer (Unifood) skal ikke udblødes, se hvad der står på posen.<br>
Ærterne udblødes natten over. Visse typer (Unifood) skal ikke udblødes, se hvad der står på posen.<br>
Kog ærterne i saltet vand (2 tsk) 1 time.<br>
Kog ærterne i saltet vand (2 tsk) i 1 time.<br>
Hæld vandet fra.<br>
Hæld vandet fra.<br>
Mens ærterne stadig er varme tilsættes presset hvidløg, spidskommen, citronsaft, olivenolie, salt og peber.<br>
Mens ærterne stadig er varme tilsættes presset hvidløg, spidskommen, citronsaft, olivenolie, salt og peber.<br>

Revision as of 14:27, 7 September 2008

Ingredienser

  • 4 dl gule flækærter
  • ca. 1/2 dl. olivenolie
  • 3 fed hvidløg
  • 1/2 tsk spidskommen
  • saften af 1/2 citron
  • 1 1/2 tsk. salt + salt til kogevandet
  • 1/2 tsk peber

Pynt

  • lidt olivenolie
  • 1 rødløg
  • oliven

Ærterne udblødes natten over. Visse typer (Unifood) skal ikke udblødes, se hvad der står på posen.
Kog ærterne i saltet vand (2 tsk) i 1 time.
Hæld vandet fra.
Mens ærterne stadig er varme tilsættes presset hvidløg, spidskommen, citronsaft, olivenolie, salt og peber.
Mos ærterne med en stavblender til de har en ensartet konsistens.

Anret retten på portions tallerkner eller i et fladt fad.
Pynt med lidt olivenolie rødløg i tynde skiver og evt. lidt oliven.

Serveres med friskbagt brød. F.eks Focaccia.

<google>DANSK</google>

id=siteTree