Kyllingebryst med Knoldselleri, Hvidløg og Dijonsennep

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search

(4 pers.) Opskriften uden fløde - jeg laver en cremet sauce ved hjælp af sennepen i stedet

Ingredienser

  • 4 kyllingebryster (ca 1 kg)
  • 1 mellemstor knoldselleri (ca. 800g)
  • 4 gulerødder
  • 5 fed hvidløg
  • 4 lauerbærblade
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 store spsk dijonsennep
  • 3 dl hønsebouillon
  • 3 dl hvidvin
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk friskrevet muskatnød
  • Salt og peber

Skræl knoldsellerien og skær den i tern på ca. 2x2 cm.
Krydr kyllingebrysterne med salt og peber.
Varm olien op i en stor pande ved medium-høj varme. Brun kyllingebrysterne på begge sider (ca. 3-4 minutter per side). Tag dem af panden og sæt til side.
I samme pande tilsættes knoldselleri og hvidløg. Steg ved medium varme i 5-6 minutter under omrøring.
Tilsæt dijonsennep og rør godt rundt. Tilføj derefter bouillon, timian og muskatnød.
Læg kyllingen tilbage i panden.
Lad retten simre under låg i 15-20 minutter, eller indtil knoldsellerien er mør og kyllingen er gennemstegt. Saucen vil reducere og blive mere intens i smagen.
Smag til med salt, peber og evt. mere dijonsennep efter behov.
Jævn retten med lidt maizena mel.
Saucen bliver naturligt cremet fra kombinationen af sennep og den reducerede bouillon.

id=siteTree