Fava: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
Line 7: Line 7:
* 1/2 tsk spidskommen
* 1/2 tsk spidskommen
* saften af 1/2 citron
* saften af 1/2 citron
* 1 1/2 tsk. salt + salt til kogevandet
* 2 tsk. salt + salt til kogevandet
* 1/2 tsk peber
* 1/2 tsk peber
====Pynt====
====Pynt====
Line 20: Line 20:
Mens ærterne stadig er varme tilsættes presset hvidløg, spidskommen, citronsaft, olivenolie, salt og peber.<br>
Mens ærterne stadig er varme tilsættes presset hvidløg, spidskommen, citronsaft, olivenolie, salt og peber.<br>
Mos ærterne med en stavblender til de har en ensartet konsistens.<br>
Mos ærterne med en stavblender til de har en ensartet konsistens.<br>
Favaen afkøles i køleskab.<br>


Anret retten på portions tallerkner eller i et fladt fad.<br>
Anret retten på portions tallerkner eller i et fladt fad.<br>

Revision as of 13:38, 17 October 2009

Græsk: φάβα, udtales FAH-vah

Ingredienser

  • 4 dl gule flækærter
  • ca. 1/2 dl. olivenolie
  • 3 fed hvidløg
  • 1/2 tsk spidskommen
  • saften af 1/2 citron
  • 2 tsk. salt + salt til kogevandet
  • 1/2 tsk peber

Pynt

  • lidt olivenolie
  • 1 rødløg
  • oliven

Ærterne udblødes natten over. Visse typer (Unifood) skal ikke udblødes, se hvad der står på posen.
Kog ærterne i saltet vand (2 tsk) i 1 time.
Hæld vandet fra.

Mens ærterne stadig er varme tilsættes presset hvidløg, spidskommen, citronsaft, olivenolie, salt og peber.
Mos ærterne med en stavblender til de har en ensartet konsistens.

Favaen afkøles i køleskab.

Anret retten på portions tallerkner eller i et fladt fad.
Pynt med lidt olivenolie rødløg i tynde skiver og evt. lidt oliven.

Serveres med friskbagt brød. F.eks Focaccia.

<google>DANSK</google>

id=siteTree