Fava: Difference between revisions
Jump to navigation
Jump to search
(New page: {{Forretter}} ====Ingredienser==== * 4 dl gule flækærter * ca. 1/2 dl. olivenolie * 3 fed hvidløg * 1/2 tsk spidskommen * saften af 1/2 citron * 1 1/2 tsk. salt * 1/2 tsk peber ====Pynt...) |
No edit summary |
||
| Line 6: | Line 6: | ||
* 1/2 tsk spidskommen | * 1/2 tsk spidskommen | ||
* saften af 1/2 citron | * saften af 1/2 citron | ||
* 1 1/2 tsk. salt | * 1 1/2 tsk. salt + salt til kogevandet | ||
* 1/2 tsk peber | * 1/2 tsk peber | ||
====Pynt==== | ====Pynt==== | ||
| Line 14: | Line 14: | ||
Ærterne udblødes natten over. Visse typer (Unifood) skal ikke udblødes, se hvad der står på posen.<br> | Ærterne udblødes natten over. Visse typer (Unifood) skal ikke udblødes, se hvad der står på posen.<br> | ||
Kog ærterne i saltet vand 1 time.<br> | Kog ærterne i saltet vand (2 tsk) 1 time.<br> | ||
Hæld vandet fra.<br> | |||
Mens ærterne stadig er varme tilsættes presset hvidløg, spidskommen, citronsaft, olivenolie, salt og peber.<br> | |||
Mos ærterne med en stavblender til de har en ensartet konsistens.<br> | |||
Anret retten på portions tallerkner eller i et fladt fad.<br> | Anret retten på portions tallerkner eller i et fladt fad.<br> | ||
Pynt med lidt olivenolie rødløg i skiver og lidt oliven.<br> | Pynt med lidt olivenolie rødløg i tynde skiver og evt. lidt oliven.<br> | ||
Serveres med friskbagt brød. F.eks [[Focaccia]]. | |||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> | ||
Revision as of 14:27, 7 September 2008
Ingredienser
- 4 dl gule flækærter
- ca. 1/2 dl. olivenolie
- 3 fed hvidløg
- 1/2 tsk spidskommen
- saften af 1/2 citron
- 1 1/2 tsk. salt + salt til kogevandet
- 1/2 tsk peber
Pynt
- lidt olivenolie
- 1 rødløg
- oliven
Ærterne udblødes natten over. Visse typer (Unifood) skal ikke udblødes, se hvad der står på posen.
Kog ærterne i saltet vand (2 tsk) 1 time.
Hæld vandet fra.
Mens ærterne stadig er varme tilsættes presset hvidløg, spidskommen, citronsaft, olivenolie, salt og peber.
Mos ærterne med en stavblender til de har en ensartet konsistens.
Anret retten på portions tallerkner eller i et fladt fad.
Pynt med lidt olivenolie rødløg i tynde skiver og evt. lidt oliven.
Serveres med friskbagt brød. F.eks Focaccia.
<google>DANSK</google>