Ragù alla bolognese

From Yggenyk
Revision as of 03:54, 23 December 2016 by WikiSysop (talk | contribs)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search


Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 2 løg
  • 6 stængler bladselleri
  • 2 gulerødder
  • olivenolie
  • 2 store dåser dobbelt tomatkoncentrat
  • 2 friske kviste rosmarin
  • 3 fed hvidløg
  • 2 dl rødvin
  • 2 dl sødmælk
  • 1 spsk sukker
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peber

Fremgangsmåde

Hak løg, bladselleri og gulerødder meget fint.
Svits løg, bladselleri og gulerod olivenolie.
Tilsæt tomatkoncentrat og lad det lige svitse for at trække smag ud.
Tilsæt hakket oksekød, og vend det hele tiden, til kødet har taget farve.
Hak rosmarin (uden stilke) og hvidløg, og rør det i gryden. Tilsæt rødvin.
Lad vinen koge ind og tilsæt sukker, sødmælk, salt og peber.
Lad det simre for svag varme i 2-3 timer, indtil grøntsagerne er kogt helt ud.
Spæd evt. med lidt vand undervejs, hvis saucen bliver for tør.
Smag til med salt og peber.

Serveres med spaghetti eller pasta, og revet parmesanost.

<google>DANSK</google>

id=siteTree