Irsk sodabrød

From Yggenyk
Revision as of 16:25, 25 March 2017 by WikiSysop (talk | contribs) (Created page with "{{Bagværk}} ====Ingredienser==== * 225 g hvedemel * 260 g rugmel + lidt mere til justering af dejen * 2 tsk bagepulver * 2 tsk salt * 1 tsk brun farin * 2,5 dl irsk stout, en...")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

Ingredienser

  • 225 g hvedemel
  • 260 g rugmel + lidt mere til justering af dejen
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk brun farin
  • 2,5 dl irsk stout, en dry stout (f.eks. Guinness)
  • 2 dl kærnemælk

Fremgangsmåde

Bland alle de tørre ingredienser sammen og miks dem.
Kom væskerne i og saml dejen.
Juster evt. med mere rugmel eller øl. Dejen skal være fast, men ikke hård eller tør.
Smør brødet med en 50/50 blanding af olie og vand.
Skær et dybt kryds i toppen af brødet og bag brødet i en forvarmet ovn, ved 220 grader ikke varmluft i 20 min. Skru herefter ned til 200 grader og bag det yderligere 30 min.
Tag det ud og køl af.

id=siteTree